fbpx

De allerleukste vakantietips voor Ibiza!

Nu het eiland Ibiza weer ‘geel’ gemarkeerd is en je er veilig naar toe kunt reizen, is het direct één van de meest populaire vakantiebestemmingen deze zomer. Juliette, local van de reisgids time to momo Ibiza, deelt de allernieuwste hotspots en geeft een gratis route weg uit de reisgids om het eiland te verkennen én om de massa te ontvluchten.

Ibiza is al jarenlang ongekend populair, maar iedereen blijft terugkomen. Volgens local Juliette is dat niet zo gek “het eiland heeft zo’n fijne mix van alles waar iedereen in zijn vakantie naar op zoek is. Van de 55 verschillende baaitjes, tot gezellige markten, een bruisende oude stad, heerlijke beach clubs en goede restaurants. Maar ook als je van hiken, suppen of mountainbiken houdt is het de ideale plek om naar toe te gaan voor jong en oud.”

3 nieuwe hotspots

In 2021 zijn er weer een aantal nieuwe restaurants en beach clubs geopend. Puur eten en een rustiek interieur zie je dit jaar meer terug dan ooit. In de baai van Cala Moli is het prachtige beach restaurant El Silencio geopend, waarbij rust en puur Mediterraans eten centraal staat. Een geroosterd visje met je voetjes in het zand is precies waar je zin in hebt op vakantie.

In het centrum van Sant Eularia is enkele weken geleden het restaurant Higo geopend. Een restaurant waarbij elk gerecht een kunstwerkje is, regelmatig live muziek te horen is en je ook nog eens zeezicht hebt. Het eten is een mix van Japans en Peruaans eten, waardoor je smaakpupillen flink verrast zullen worden.

En langs de weg van Sant Eularia naar San Joan is het nieuwe restaurant Can Truy geopend. Het enige restaurant in heel Europa met een authentieke Maori oven om groente en vlees op unieke wijze te bereiden. In speciale zakjes omringd met zand en zout worden de ingrediënten gestoofd in de oven. De prachtige binnentuin maakt het een geweldige plek om te dineren.

3 tips om weg te gaan van de massa

  • Vermijd de bekendere plekken, maar zoek eens een baaitje op waar geen grote beachclubs aan gelegen is. Neem een weggetje wat je niet kent en kijk waar het toe leidt. Echt verdwalen op Ibiza kun je toch niet, maar vaak ontdek je zo de mooiste plekjes.
  • Ga een keer vroeg de deur uit om te hiken. Met de warmere temperaturen is het midden op de dag te pittig, maar ’s morgens vroeg in beweging komen is juist wel erg fijn! Denk aan de wandeling om de hoogste berg Sa Talaia te beklimmen of kijk naar een van de andere wandelingen op Natuurlijk Ibiza. Zo ontdek je pas echt de schoonheid van het eiland.
  • Ga het water op. Of dat nou met een kayak, sup board, waterfiets, elektrisch surf board (foil) of met een boot is. Zo zie je de kustlijn vanaf een ander perspectief en kom je soms nog wel eens een grot of verborgen baaitje naast een bekendere baai tegen. Daarbij is het water ook heerlijk verkoelend.

Bonus voor Wendy lezers!

Als lezers van Wendy Online biedt time to momo een gratis route aan om het eiland door de ogen van een local te verkennen. De gegeven route brengt je per auto langs het Noordwesten van Ibiza. De route is gratis te downloaden in de time to momo app of via de webshop met de code: #timetomomoxwendy en is geldig tot en met 31 juli 2021.

De route bevat altijd mooie adresjes om te winkelen, natuur te zien, wat te eten of drinken of culturele stops. Zo kom je op plekjes waar je anders wellicht niet zou komen.

En wil je voor vertrek nog even lezen hoe het gaat met het coronavirus op Ibiza? Lees dan de blog van time to momo over het coronavirus op Ibiza. Deze blog wordt elke week geüpdatet. Zo ben je altijd goed op de hoogte van de lokale situatie.

Lees meer over Ibiza:

Wendy zet de 5 fijnste stranden van Ibiza op een rij!

11 do’s en don’ts om je snel onder te dompelen in het bewierookte eilandWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF