fbpx

Dave Roelvink over zijn hond: ‘Klaas is als een zoon’

In de nieuwste WENDY staan onder andere interviews met BN’ers over hun huisdieren. Zo ook Dave Roelvink, met hond Klaas. Dave en Klaas zijn ongetwijfeld vrienden voor het leven. ‘Ik behandel hem als een kind.’ 

Liefde op het eerste gezicht?

‘Tien maanden geleden werd ik wakker en bedacht ik dat ik weer een hond wilde: na het overlijden van mijn vorige hond, Toos, was ik daar een tijd te kapot voor. Na ons bezoek aan het Kluivert Dog Rescue Center op Curaçao hadden we besloten dat als er ooit een nieuwe hond zou komen, het er eentje uit het asiel moest zijn. Ik belde naar een asiel, maar daar werd niet opgenomen en impulsief als ik kan zijn, ben ik verder gaan kijken. Op internet vond ik Klaas, een Cane Corso. Diezelfde middag haalde ik hem op.’

Waarom is hij de allerliefste?

‘Klaas was over uit het nest. Hij heeft vastgezeten bij de geboorte en is daardoor niet helemaal goed. Als wij hem niet hadden genomen, was hij waarschijnlijk in een asiel terechtgekomen. Ik heb inmiddels al aardig wat uitgegeven aan operaties aan zijn staart en schouders, maar Klaas is mij alles waard. Hij is als een zoon voor mij, ik behandel hem als een kind en laat hem hooguit een uurtje alleen. Naar een restaurant ga ik alleen nog als Klaas mee mag.’

Slaapt-ie in bed?

‘Als Klaas ’s avonds moe is, gaat hij alvast in bed liggen. Hij wordt nu een beetje groot, maar als het niet lekker ligt met Klaas tussen ons in, ga ik zelf op de bank liggen. Honden zijn zo trouw, hij zou mij ook nooit uit bed schoppen.’

Wil je meer weten over Dave Roelvink en zijn hond Klaas? Kijk dan de video van Nino’s uitlaatservice, waarin Nino samen met Dave de hond gaat uitlaten! WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF