fbpx

Dare to unplug Huub Stapel

Huub Stapel kan zichzelf soms helemaal verliezen in dierenfilmpjes. Toch vindt hij het ook erg prettig om onbereikbaar te zijn.

HUUB IS TE ZIEN…

… in het stuk Vastgoed BV (in de regie van Job Gosschalk), een theaterbewerking van de bekende film Glengarry Glen Ross. ‘Het is een oud stuk over de vastgoedwereld, maar nog steeds actueel en het heeft alles in zich wat een mooi stuk moet hebben. Ik vertolk de rol van Shelley Levene, in de film gespeeld door Jack Lemmon, die ten onder gaat en wordt vermorzeld door het systeem. Een klassiek gevecht tussen mannen. Vanaf 22 september beginnen we met toeren, lekker elke avond in de bus naar theaters door het hele land. Ik heb dat als acteur nooit een straf gevonden.’

PRETTY PLUGGED

‘Ik ben gek op dierenfilmpjes en kan me daar helemaal in verliezen. Thuis kijk ik veel naar National Geographic. Maar ik heb het voornemen om sterk te minderen met mijn tijd online. Eigenlijk vind ik het asociaal hoe veel mensen tegenwoordig op hun telefoon zitten. Soms zie je mensen in een café tegenover elkaar zitten whatsappen, vreselijk. Ik vind ook dat ik het recht heb om onbereikbaar te zijn. Unplugged zijn is een prettige staat van zijn. Een mens moet tijd voor zichzelf creëren, dat maakt creatiever.’

ULTIEM UNPLUGGED

‘Het klinkt misschien gek, maar het meest afgesloten van de wereld ben ik tijdens repetitieperiodes, meer nog dan tijdens een vakantie bijvoorbeeld. Tijdens het repeteren van een stuk ga je mee in de flow en ben je extreem in het moment. Je kunt aan niks anders denken dat het stuk. Het is als kleien, je bent de architect van je eigen creatie. Heel ontspannend.’

Lees ook: Dare to unplug Ellen ten Damme WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF