fbpx

Dare to unplug Ellen ten Damme

Ellen ten Damme is zo nu en dan pretty plugged, maar op z’n tijd ook ultiem unplugged. Ellen snakt altijd naar het contrast tussen de herrie en de stilte. Voor haar maakt de afwisseling het leven leuk.

ELLEN IS TE ZIEN…

… in tachtig shows in vijftig steden, vanaf 15 september, met de welluidende titel Paris Berlin. ‘Ik had zin om in het Frans te zingen, afgewisseld met Duits. Ik had zin in een grote show met veel muzikanten, een trombone erbij, een steengoede band. Ik had zin in Franse klassiekers, van Piaf, Gainsbourg, maar ook Brigitte Bardot, Un jour comme un autre, zo’n mooi nummer… Ik had zin in dat nostalgische gevoel van de jaren twintig, toen de kunstscene bloeide, de tijd van Marlene Dietrich en Lili Marleen.’

PRETTY PLUGGED

‘Altijd heb ik het druk, ik vind het een wonder dat mijn stem het altijd maar uithoudt. Het meest plugged ben ik op het podium, een heerlijke uitlaatklep. Beetje schreeuwen, beetje dansen, beetje zingen. Dat geeft energie. Maar ik snak altijd naar het contrast tussen de herrie en de stilte. De afwisseling maakt het leven leuk. Ik neem me het steeds weer voor: een jaar aan en dan weer een jaar uit.’

ULTIEM UNPLUGGED

‘In de Dordogne zijn we een paradijsje aan het creëren, waar het ruikt naar lavendel en wilde munt, waar ik jasmijn en kamperfoelie heb geplant; het boerenland vol ouwe meuk. Ik waan me graag terug in de tijd en daar kan het. De zwaluwen vliegen er letterlijk uit een muur en het uitzicht vanuit onze veranda op het dal is ultiem. Het is de droom. Een werkplek, een rustplek, de stilte. Als ik dóór droom, zie ik me als Remi uit Alleen op de wereld, mijn lievelingsboek, als troubadour door het land trekken, van kasteel naar kasteel. Zo wil ik worden. Maar eigenlijk doe ik dat al, van theater naar theater.’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF