fbpx

Daphne Deckers: ‘Ik wilde dit jaar iets positiefs neerzetten met luchtige en grappige columns’

We hebben er vijf jaar op moeten wachten, maar de nieuwe bundel van Daphne Deckers ligt weer in de winkel! Wederom is het weer een samenstelling van ontzettend luchtige, grappige en positieve verhalen.

 

Waar gaat deze bundel over?

‘Ik zoek altijd naar de humor en de luchtigheid in een verhaal. Er is op dit moment al zoveel in de wereld aan de hand, dat we besloten hebben dat alle columns die te maken hebben met corona geschrapt moesten worden. Ik wilde dit jaar iets positiefs neerzetten met luchtige en grappige columns. Vandaar dat het bundel ook de naam ‘De zorgen zijn voor morgen’ heeft. Mijn doel van deze bundel is om mensen te laten lachen en dat ik herkenning bij mensen kan wekken. We vergeten vaak dat er in deze tijd ook gelachen mag worden, maar lachen vind ik juist heel belangrijk in het leven.’

Hoe beschrijf jij jouw schrijfstijl?

‘Mijn schrijfstijl is dat ik de alledaagse en gewone onderwerpen bijzonder maak. Maar het allerbelangrijkste is dat ik de column zelf leuk en grappig moet vinden. Ik heb bijvoorbeeld eens een column geschreven dat ik wel eens een man zou willen zijn, of laatst had ik een droom dat ik aan het bowlen was met Brad Pitt en Julia Roberts, haha. Dat zijn de dingen waar ik inspiratie uit haal. Maar ook mijn vriendinnen, mijn man en mijn kinderen zijn een grote inspiratiebron. Soms doe ik research, vraag ik mezelf dingen af en filosofeer ik net zo lang tot ik een gek of grappig aspect kan vinden. Het gaat in dit boek echt over herkenning en universele thema’s.’

Wat vind je het moeilijkste aan het schrijven van columns?

‘Ik schrijf inmiddels al 30 jaar lang columns en al ruim 25 jaar schrijf ik wekelijks een column voor VROUW Magazine. Het aller moeilijkste vind ik de terugkomende columns. Elk jaar is het weer Pinksteren, Kerstmis, Moederdag, Pasen en Nieuwjaar en élk jaar moet er over datzelfde onderwerp een column verschijnen. Soms kan ik wel eens moeite hebben om nieuwe invalshoeken en inspiratie te bedenken, maar aan de andere kant is dat ook weer een uitdaging.’

Hoe kom je aan de creatieve woordkeuzes?

‘Ik probeer heel veel variatie aan te brengen en nieuwe woorden te bedenken, zo noem ik de keuken van mijn moeder de Heimweekeuken. Omdat alle geuren en smaken mij doen denken aan vroeger. Ook leer ik woorden van mijn kinderen, zoals kwarrel; een kwaliteitsscharrel.  Dat zei mijn dochter laatst tegen mij. Ik had er nog nooit van gehoord. Ik heb heel veel passie en liefde voor taal en woorden. Eén woord heeft de bundel helaas niet gehaald, omdat hij toen al naar de drukker ging. Mijn dochter zei laatst: een lichtgrijze legging is niks voor de gym, als je ‘n beetje hard werkt, zie je meteen zo’n zwanus. Zo’n wát? Een zweetanus.  Je kan wel raden dat de zwanus in de volgende bundel verschijnt.’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF