fbpx

Daniëlle van ’t Schip over de alternatieve behandelingen die ze ondergaat voor kanker: ‘Mijn wens is een oma van 108 te worden’

Daniëlle van ’t Schip (54) is 33 jaar getrouwd met voetbaltrainer John van ’t Schip en moeder van twee kinderen: Davey (32) en Estelle (29). In 2005 kreeg ze een ‘openbaring’ en sindsdien bewandelt ze een spiritueel levenspad. In april werden bij haar twee tumoren gediagnosticeerd, waar ze op haar eigen manier mee omgaat.

Daniëlle en haar gezin wonen in Naarden, in een huis met een door bamboe omzoomde tuin en een Indiase houten poort als toegang. Ook binnen is merkbaar dat het gezin door het werk van echtgenoot John van ’t Schip altijd een internationaal bestaan heeft geleid – het gezin woonde in Italië, Australië, Mexico en Griekenland – zoon Davey woont nog altijd in Australië en is inmiddels een echte Aussi, zoals Daniëlle zegt. Dochter Estelle woont wel thuis. Aan de muur hangt een groot traditioneel Aboriginal-schilderij, een doek geschilderd in stippen en in de vensterbanken staan boeddha’s, oergodinnen en kristallen.

 

Positief

De afspraak is zo ver mogelijk naar het einde van de maand verschoven, naar het moment dat de laatste chemokuur zo lang mogelijk geleden is en de nieuwe voor de deur staat – maandag moet ze weer naar Duitsland voor een nieuwe behandeling, vertelt Daniëlle. Vijf kuren heeft ze nu achter de rug en van de laatste lag ze er afgelopen maand ‘behoorlijk af’, zegt ze – deze dagen is ze op haar best. Ze oogt fragiel, met haar krukken, in zwarte joggingbroek en met okergele omslagdoek en wit mutsje. Buiten de poort komt ze niet vaak, alleen voor behandelingen. Het gezondheidsproces waar ze in april in terechtkwam toen duidelijk werd dat ze een tumor in haar endeldarm had, waardoor er een fractuur in haar schaambot is ontstaan, lijkt de goede kant op te gaan ‘We will manage, don’t worry,’ zei haar Duitse arts de afgelopen keer, terwijl ze in april nog te horen kreeg dat ze niet langer dan zes maanden zou hebben als ze zich niet liet behandelen. ‘Nee toch, echt?’, was haar reactie: ‘Ik wil zo graag 108 worden. “Dat kan ook, only God knows”, zei mijn arts. Het was fijn om die woorden van hem te horen.’ Want hoewel ze erin gelooft dat de blauwdruk van ons leven al bij onze geboorte vastligt, vindt ze het nog steeds veel te leuk ‘om mens te zijn’ en zou ze het erg jammer vinden ‘om haar lichaam binnenkort al te moeten verlaten’. ‘Ik houd ontzettend van het leven. Onze dochter Estelle zei laatst ook: “Mam, ik ken niemand die zo positief in het leven staat en geniet als jij.” Vlak na de diagnose heb ik drie dagen gedacht dat mijn tijd al snel kwam en nam ik een soort van afscheid van het leven en mijn geliefden. Niemand gaat voor zijn tijd, zei ik, dus als het de bedoeling is dat ik ga, heb ik daar persoonlijk niets over te zeggen. Het enige wat ik kan doen is om me volledig overgeven in het moment aan dit nieuwe, spannende levensavontuur.’

 

Het hele interview met Daniëlle van ‘t Schip lees je in de nieuwe winterspecial van WENDY.

Nieuwe winterspecial

De winterspecial van WENDY heeft als thema ‘De kracht van wensen’ en bij een wensnummer horen cadeautjes! Wendy zette een grote ‘Ik wens jou-actie’ op waarin ze haar persoonlijke favorieten weggeeft, van een make-over tot haar favoriete kleding- en schoenensets. Verder lees je in dit nummer interviews met Nienke Plas en haar man Resley, Liza Sips en Frank Boeijen over hun geluk en verdriet in 2022, we waren thuis bij Demi de Boer en Ronnie Flex, geven tips om echt te veranderen en we maakten samen met Make-A-Wish Nederland, waar Wendy al achttien jaar ambassadeur van is, mooie verhalen over wenskinderen.

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF