fbpx

Creëer financiële onafhankelijkheid en laat het bedrag op je (spaar)rekening groeien

Vier op de tien Nederlanders hebben helemaal geen spaargeld. En de mensen die wel sparen, sparen lang niet genoeg… Volgens het Nibud zouden we ongeveer 10 procent van ons netto maandinkomen opzij moeten zetten. En dat lukt niet altijd. Toch wil je financiële onafhankelijkheid creëren. Voor jezelf, voor je gezin. Om te doen wat je liefste wil doen. 

Wist je dat je er eigenlijk niets aan kan doen als je slecht bent in sparen? Smoesjes zoals ‘als ik die loonsverhoging krijg, dan komt alles goed’ of ‘als ik straks afgestudeerd ben, dan heb ik een baan en ga ik sparen’ zijn volgens hoogleraar economische psychologie Fred van Raaij heel herkenbaar en worden gebruikt om niet direct te beginnen met sparen. Hij zegt dat het uitstellen van goede voornemens een zwakte is die nou eenmaal in ons zit. Het zijn persoonlijkheidskenmerken.

Toch is het wel verstandig om te sparen voor later en financieel onafhankelijk te zijn. Maar hoe word je financieel onafhankelijk?

Investeer

Er zijn genoeg oplossingen om met (weinig) geld te investeren, zonder al te veel risico en met een hoog rendement. Waar jij in wilt investeren hangt af van je persoonlijke wensen. Natuurlijk kan je je geld beleggen in aandelen of investeren in vastgoed. Maar wat tegenwoordig echt aan het groeien is het investeren in crypto.

Crypto’s zijn digitale tegoeden die beheerd worden met cryptografische algoritmes. Een crypto heeft dus geen fysieke vorm zoals een euromunt, maar is eigenlijk een versleutelde code zoals een wachtwoord. Er zijn verschillende soorten crypto’s. Bitcoin is waarschijnlijk het bekendst, maar er zijn nog honderden andere ontstaan. Bijvoorbeeld de Shiba Inu en de Dogecoin.

De Shiba Inu

De Shiba Inu coin is in Augustus 2020 gemaakt onder het pseudoniem “Ryoshi”. De meme-coin zag al snel een groei aan bekendheid en waarde toen een gemeenschap van investeerders werd aangetrokken door de schattige charme van de munt in combinatie met nieuwsberichten en tweets van persoonlijkheden als Elon Musk en Vitalik Buterin. Je kunt Shiba Inu op LiteBit veilig en betrouwbaar kopen, verkopen, verzenden en opslaan.

De Dogecoin

Dogecoin is begonnen als een parodie op het succes van Bitcoin en Litecoin. De coin is uitgegroeid tot een serieuze coin met een grote en actieve community. DOGE wordt vooral gebruikt als ‘tip’ functionaliteit. Gebruikers kunnen elkaar fooi geven wanneer ze leuke content delen op een platform, zoals bijvoorbeeld op Reddit. Dogecoin kopen kan eenvoudig en betrouwbaar bij LiteBit. De DOGE kan worden opgeslagen in de LiteBit wallet.

Let wel op. Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat ook de kans dat dit niet zo is of je je inleg deels of zelfs helemaal verliest. De mate van risico verschilt per investering. Bepaal voor je je geld investeert welke onzekerheden er met de belegging gepaard gaan en of deze voor jou acceptabel zijn.

Ben je geïnteresseerd in andere crypte’s? LiteBit biedt een breed aanbod van de 70+ meest relevante coins op de markt, dat met zorg is samengesteld door experts. Ontdek de markt.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF