fbpx

Comedian Martine Bakker schreef een boek over hoe je dromen kunt waarmaken: ‘Vooral hard werken en niet uitstellen’

Hoe maak je je dromen waar? Martine Bakker werkte als copywriter, maar wilde stiekem het liefst stand-upcomedian worden. Het lukte haar ook nog en ze won zelfs een grote cabaretprijs. In haar boek Ik durf niets maar doe alles dat deze week verscheen, vertelt ze met de nodige goede grappen wat er voor nodig is om je dromen uiteindelijk waar te maken.

Waarom wilde je dit boek schrijven?

‘Het maken van een boek was sowieso een van mijn grootste dromen. Mijn huis staat vol boeken en ik ben er altijd in vijf tegelijkertijd bezig en het maken van dit boek is een proces van vijf jaar geweest. Ik was zwanger en wilde het af hebben voordat ik zou bevallen, en het moest in de winkels liggen als mijn kindje zes maanden was. Zover zijn we precies nu.’

Welke boodschap wil je meegeven?

‘Veel mensen leiden twee parallelle levens: het leven dat ze werkelijk leven en het leven waar ze over dromen. Vaak ligt dat tweede leven erg veel weg, maar met kleine stapjes kun je ook al meer creativiteit in je leven brengen. Volg bijvoorbeeld eens een workshop als je graag een boek wilt schrijven, ga een kop koffie drinken met iemand die je kan inspireren of probeer eens elke dag 20 minuten te schrijven. Meer leven volgens het leven van je dromen betekent vooral hard werken. Er zijn maar weinig mensen zo getalenteerd dat ze met bijna niets doen grote successen kunnen behalen. Het is vooral doorzetten. En volhouden. Iets wat succesvolle mensen kenmerkt is dat ze doorgaan en niet opgeven. Zolang je het leuk vindt moet je volhouden.’

Waarom is het voor veel mensen zo moeilijk verandering aan te brengen in hun leven?

‘Zelf probeerde ik altijd te denken: wat is het ergste dat me kan overkomen als het me niet lukt om stand-upcomedian te worden? Weer bij mijn ouders op mijn oude kamertje gaan wonen, bedacht ik me. Veel mensen zijn misschien in hun jeugd al ergens geblokkeerd geraakt, als ze vaak te horen kregen dat iets niet mogelijk was. En het onbekende is natuurlijk altijd eng. Maar als je ontevreden bent moet je iets veranderen vind ik. Dat brengt zingeving aan je leven.’

Het nieuwe boek Ik durf niets maar doe alles is hier te koop.

BAKKER Ik durf niets maar doe alles 2D HR Comedian Martine Bakker schreef een boek over hoe je dromen kunt waarmaken: 'Vooral hard werken en niet uitstellen'

 

 

 

 

 

 

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF