fbpx

Column. Sylvia Geersen vertelt hoe ze haar onzekerheid overwon: ‘Ik ben gaan bidden, mediteren en schrijven’

Model Sylvia Geersen heeft een bewogen leven; schrijven is voor haar steeds weer een manier om haar levenskracht terug te vinden. Elke maand schrijft ze op wendyonline.nl over haar leven. Dit keer vertelt ze hoe ze haar onzekerheid overwon.

Levenskracht betekent voor mij volledig in mijn eigen kracht staan. Maar waar haal je de kracht vandaan? Iedere dag weer… Levenskracht kan zitten in hoop, en hoop doet leven. Maar soms was ik de hoop verloren. Bijvoorbeeld na mijn liefdesbreuk. En toen ik een ernstig ongeluk overleefde, waarbij ik in het glas terechtkwam en waardoor ik nog maar één goed werkende hand heb. 

Opgeven is nooit een optie geweest, maar vaak had ik gewoon geen kracht om ’s morgens op te staan en aan de dag te beginnen. Of bijvoorbeeld te gaan sporten, iets waar ik toch heel gelukkig van word. Of om me mooi aan te kleden of me überhaupt aan te kleden. Liever wilde ik gewoon op bed blijven liggen en verdrinken in mijn eigen negatieve gedachtes.

Als een spons

Ik ben een mens dat gevoelens heeft zoals ieder ander. Hoogsensitief, gevoelig. Eigenlijk een spons die alles absorbeert. Ik maak fouten en probeer mezelf te corrigeren waar ik maar kan. Doe ik het allemaal wel goed? Eigenlijk was ik altijd in gevecht met mezelf. Soms kon ik de wereld niet aan en werd ik destructief. Er was een leegte die opgevuld moest worden, bijvoorbeeld met alcohol. Dan werd ik wakker met een kater en kwam ik in een neerwaartse spiraal terecht. Zelfsabotage, noem ik dat.

Goed gesprek met mezelf

Op een dag was ik het zat. Het was tijd om voor de spiegel te gaan staan. Ik keek mezelf aan, zag mijn uitgelopen mascara en de tranen rolden over mijn wangen. Zonder woorden vroeg ik mezelf: wat doe jij jezelf toch aan? Was ik te gevoelig, te lief? Ineens wist ik het: ik moest terug naar de basis. Ik ben gaan bidden, mediteren en schrijven. Ik schreef op wat ik goed vond aan mezelf en wat ik wilde veranderen of verbeteren. Eigenlijk had ik een goed gesprek met mezelf. Ik wees mezelf op mijn fouten, maar benoemde ook dingen die ik wel goed deed. En wat ik heel graag zou willen, zoals sterk zijn en zelfverzekerd. Ik wilde serieus genomen worden, zelfrespect hebben. Ik geloof dat woorden kracht hebben. Een goed gesprek met mezelf en mezelf een spiegel voorhouden hebben mij echt geholpen.

Innerlijk kompas

We willen allemaal de beste versie van onszelf worden. Daar ben ik aan gaan werken. Voor mij is het leven één grote leerschool en ik ben erachter gekomen dat je uit alles levenskracht kunt halen. Ik realiseerde me hoe sterk ik eigenlijk ben en probeerde uit het negatieve kracht te halen en het om te zetten naar iets positiefs. Ik probeer in een geestelijk paradijs te leven en iedere dag als ik opsta te beseffen dat ik überhaupt de zon weer zie en de vogeltjes hoor fluiten. Ik ben heel goed naar mijn innerlijke kompas gaan luisteren. En voor ik het wist, was ik alweer een week bezig met sport en gezond eten, groentesapjes en veel water drinken. Ik voelde me heerlijk en kon me niet meer voorstellen dat ik me zo rot had gevoeld.

Liefde

Daardoor werd er een gelukshormoon geactiveerd. Ik kon weer lachen en vrede met mezelf hebben. Ik merkte dat ik alles weer ging waarderen. Voor mij zit de kracht in liefde, natuur, een lachende baby. Een olifant met een jong, de vogels die je ’s ochtends hoort. De kleine dingen in het leven die eigenlijk heel groot zijn. Iedere dag zag ik weer als een nieuwe uitdaging om het geluk op te zoeken.

Jij hebt de hoofdrol in jouw eigen leven en het script is niet geschreven. Dat is het mooie van het leven, je schrijft je eigen unscripted script. Jij bepaalt wie je bent door te geloven wat je voelt, ziet, waarneemt en meemaakt. Geloof is jouw waarheid. Dus geloof dat je het kunt en begin gewoon. Keep your head up and keep your mind strong.

Over Sylvia

Nadat ze meedeed aan Holland’s Next Top Model werkte Sylvia als model en was ze te zien in verschillende televisieprogramma’s, zoals onlangs De Bachelorette. Sylvia leeft intens en schrijft daar graag over.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF