fbpx

Column Goedele: van zeuren naar feesten

Wat een man het liefste wil, is zijn vrouw gelukkig zien. Maar dan moet je wel keihard afrekenen met de sleur van het zeuren. Onze teerbeminde seksuologe en antizeurkous Goedele Liekens heeft een geweldige tip om de wereld op z’n kop te zetten.

Lieve lezeressen en lezers,

De sleur van het zeuren, daar moet ik het eens even met jullie over hebben. Heb je goede voornemens gemaakt? Misschien is het tijd om dat zeuren eens aan te pakken… Even tussen ons: mannen klagen vaak dat wij vrouwen zeuren. De vraag is natuurlijk: hoe komt het dat we een zeur worden? Doordat hij dingen die wij belangrijk vinden aan zijn laars lapt. ‘So what, sokken naast het bed?’ ‘Tja, die vuilnisbak, vergeten…’ Had ons gezeur effect, dan waren we allang gestopt met zeuren. Maar vaak werkt ons gevit niet. Laten we als goed voornemen voor dit jaar eens kijken hoe we het anders kunnen aanpakken.

Alle hoeken van het bed?

Zeuren is een dolk voor je liefdesleven. Geef toe, zelf voel je je vast niet sexy als je vit, en zin in vrijen krijg je er ook niet van. Voor mannen geldt hetzelfde. Mannen haten zeurende vrouwen. Wat een man het liefste wil, is zijn vrouw gelukkig zien. Maar als hij van jou constant het gevoel krijgt dat hij daar glansrijk in mislukt, gaat hij zich schuldig en onbekwaam voelen. En dat is de doodslag voor de krijger in hem die je alle hoeken van het bed wil laten zien. Denk je dat hij zin heeft om te vrijen nadat je over van alles hebt lopen emmeren? Nee. Kortom: geen van beide partijen heeft er lol in. Moet je dan alles goedkeuren? Absoluut niet. Maar laten we het zeuren eens onder de loep nemen. Ga om te beginnen voor jezelf na hoe vaak je zit te vitten. Zet twee weken lang een potje op de kast en elke keer als je zeurt (eerlijk zijn!), doe je er enkele euro’s in. Misschien zal je verrast zijn van het bedrag dat je verzamelt… Het zeurpotje is er ook voor hem: elke keer als hij bitsig reageert op jouw gevit óf een gemaakte afspraak niet nakomt, stopt ook hij geld in het potje.

Haal de reddende prins in hem naar boven

Bijt eens wat vaker op je tong en vraag je af: is het echt zo belangrijk dat ik hier iets over zeg? Kan ik het anders zeggen? Of een andere afspraak maken? Misschien ben je wel te perfectionistisch: als iets niet gebeurt zoals jij het wilt, is het niet goed. Gaat het echt om de karweitjes? Of wil je te veel? Heb je het gevoel dat je niet meer aan jezelf toekomt? Praat erover met je partner: ‘Lieverd, kun je even meedenken? Hoe kunnen we dit beter maken?’ Mannen doen niets liever dan oplossingen bedenken. Op die manier kleineer je hem niet, maar haal je de reddende prins in hem naar boven. He wants to see you happy. Maak samen nieuwe afspraken. Is hij een kluns in financiën? Leg het hem dan niet op. Maar misschien wil hij wel vaker koken. Is het de ene keer een lekkere ragout en de andere keer afhaalchinees? Zijn keuze. Wat jij moet doen, is genieten van het feit dat het jouw zorg niet is. Vergeet hij de afspraak dat hij zou koken? Ga het zeker niet zelf doen. Hij is een volwassen kerel en moet zijn verantwoordelijkheid (leren) nemen. Zeg desnoods: ‘Je bedenkt wel wat, hè? Ik weet dat ik op je kan rekenen.’

Wat ben jij een lekker ding in je schort!

We kunnen het niet genoeg herhalen: wees liever voor jezelf, wees liever voor elkaar. Misschien moet je in plaats van te zeuren eens vaker vleien. Positief stimuleren werkt goed bij alle kinderen. Dus ook bij man nen… Dit kan gaan van: ‘Wat was het heerlijk om vanavond de benen onder tafel te schuiven’, tot sexy varianten als: ‘Wat ben jij een lekker ding als je in keukenschort in de potten roert.’ Hoe meer lof je hem toezwaait, hoe meer hij zal glunderen en zich jouw held zal voelen – en dat heeft een positief effect in de slaapkamer! Tot slot: met het geld uit jullie ‘zeurpotje’ heb je nog een uitje te goed. Ga vooral de begrafenis van de zeurkous vieren en maak er een heerlijk feestje van.

Liefs,

GoedeleWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF