fbpx

Column Goedele: de kunst van het minnekozen

Goedele Liekens is een seksuologe en bekend van televisie in Nederland, België en Engeland. Goedele schreef meerdere boeken over seksualiteit en lanceerde eind mee Goedele.com, een educatief platform. Deze keer vertelt ze in haar column wat je moet doen met je handen, je ogen en je lijf als je zacht en lief wilt beminnen. Goedele gidst je naar een hemelse vrijpartij…

Lieve lezeressen en lezers, 

Het thema van deze WENDY is warm, zacht, liefdevol… dus schrijf ik een stuk over relaties, dacht ik. Hoe vals van mezelf: ook seks kan zacht en liefdevol zijn. Sterker nog: in goede seks, hoe passioneel en heftig ook, heeft zachtheid altijd een groot aandeel. Heet dat niet ‘de liefde bedrijven’? Of: ‘de kunst van het minnekozen’!

Seks is instinctief en biomechanisch aangedreven. Lichamelijke gewaarwordingen, lekker passioneel vuurwerk. Intens heftige stimulaties en contracties. Dat gaat vanzelf. Heb je geen boeken of Goedele-cursussen voor nodig. Goede seks heeft daarentegen een grote emotionele component. Via lichamelijke verbondenheid kom je tot diep emotioneel en geestelijk contact. De lichaamsgrens vervaagt, je versmelt met elkaar en het vuurwerk speelt zich niet alleen in de genitale zone af maar in jullie hele lichaam. Want dat is het: één lichaam geworden. Een les in het betere minnekozen:

Ken je klassiekers

Lees en leer alles wat van pas kan komen over het seksuele lichaam van de ander. Vooral heteromannen dienen zich levenslang te verdiepen in de (best ingewikkelde en mysterieuze) vrouwelijke genitaliën. Wat zijn de mogelijkheden? Bijkomende opties? Obstakels? Hoe voelt ‘lekker’ en hoe reageert ze op ‘minder’. De ins en outs. Al deze info is belangrijk om geroutineerd te kunnen ‘synchroniseren’ met elkaar. Niet nadenken, geen ‘Olympische prestatie’ die je moet leveren, gewoon vol vertrouwen connecteren. Plug in.

Geven en…leren

Gebruik alle verworven informatie om te géven en leer je partner ‘lezen’. Kleine contracties, het stokken of juist versnellen van de ademhaling, billen die samenknijpen, het ballen van de vuist, bijten in het hoofdkussen…Vermijd woorden. Laat de non-verbale signalen je begeleiden op de te bewandelen route. Onzichtbaar verbonden. Als een soort ‘instinctief’ samen deinen op hetzelfde ritme.

Eenrichtingsverkeer

De liefde bedrijven is géven. Experimenteer met eenzijdige seks. Je bent dus niet met jezelf bezig of met je eigen opwinding. Bij de ene vrijpartij geeft de ene partner zonder dat die daar iets (fysieks) voor terugkrijgt. Een volgende keer draai je de rollen om. Of de keer daarna… One-way-sex, voor die keer dat het mag…

Goedele Liekens

Gek wordt intiem

Minnekozen mag best onhandig zijn. Uiteraard verloopt alles niet zoals gepland. Hopelijk zelfs! Ontsnapt er een vaginaal windje, glij je de verkeerde kant uit of zit je arm in een knoop achter zijn rug. Lach om zulke schattige ‘sukkelmomenten’. Juist dát is intimiteit: je kwetsbaar opstellen. Je bent niet perfect. Zoen en kijk elkaar wél diep in de ogen, anders is het een ‘erotische spanningsboog-remmer’ en dat is nu ook weer niet de bedoeling.

Sta stil

Letterlijk. Of beter gezegd: lig stil. Tijdens de penetratie. Face to face, geen acrobatische toestanden of flukse pompbewegingen. Concentreer je bewegingsloos op het gevoel dat je partner binnen in je teweegbrengt. Hoe de genitale spiertjes hun eigen willetje hebben en hem buiten jouw medewerking om steeds meer omsluiten. Of hoe het kopje van zijn penis zachtjes tegen je binnenwand klopt. Verplicht jezelf om zo minstens tien tot vijftien minuten te blijven liggen, terwijl je voelt en benoemt wat er gebeurt. Omschrijf liefdevol en (sappig) sensueel. En vooral: kijk elkaar tijdens deze oefening zo veel mogelijk in de ogen! Af en toe sluiten mag om je beter te concentreren, maar het doel is toch om mettertijd meer en meer oogcontact te houden.

No handsfree

Gebruik tijdens het hele intieme spel je handen. Deze keer níét om geslachtsorganen te stimuleren, wel om jullie verbondenheid te verhogen. Verstrengel ze in elkaar, leg je handpalm op handrug of palm, maakt niet uit, maar laat niet los! Houd contact. Alleen voor het strelen van hoofd(haar) of lippen zijn kleine afwijkingen toegestaan.

Enjoy de liefdevolle en warme tijd samen en wie weet wat er volgt…

Liefs, Goedele

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF