fbpx

Chimène van Oosterhout viert vandaag haar 60e verjaardag: ‘Het leven kan in een fractie van een seconde veranderen’


Chimène van Oosterhout is vandaag alweer zestig jaar jong geworden. Een memorabel moment, daarom zetten we haar vandaag extra in de schijnwerpers. Dat ze een druk leven heeft is zeker, maar hoe vindt ze de rust weer terug?

Dus, je bent jarig. Gefeliciteerd! Vier je deze dag?

‘Niet echt, ik vind jarig zijn vaak een beetje een ‘moeten’. Samen zijn met geliefden is voor mij al voldoende.’

Heb jij vaste rituelen?

‘Nee, niet echt. Ik wandelen graag met de honden. Als er op zondag dingen te doen zijn dan doe ik die. Mijn hele week is eigenlijk één week, zonder een duidelijk weekend. Zo kan maandag een weekenddag zijn en zondag een werkdag. Als ik vrij ben kan ik gelukkig wel tot rust komen. Ik ga graag lang slapen, maar heb geen speciale rituelen. ‘s Oochtends begin ik mijn dag gezond met een smoothie. Structuur is iets wat ik zou willen, maar meer als in regelmaat. Toch heb ik geleerd dat het zoeken naar structuur juist averechts kan werken.’

Wat is jouw levensspreuk?

‘Hoe meer je naar balans zoekt hoe minder je het hebt. Ik neem graag het voorbeeld van een muskethert. Dit hert rent steeds heen en weer omdat het een bepaalde geur ruikt. Zijn instinct vertelt hem dat hij achter de geur aan moet rennen. Uiteindelijk valt het hert uitgeput neer en blijkt de geur van zijn eigen staart te komen. Al dat rennen helpt dus niet. Net als achter vlinders aanrennen; dan zullen de vlinders niet naar je toe vliegen. Bouw daarom je eigen vlindertuin.’

Hoe is dit motto ontstaan?

‘Ik ben al sinds mijn eerste keer borstkanker 26 bezig met mindset. Van deze tijd heb ik geleerd dat het leven binnen een fractie van een seconde kan veranderen. Ik probeer het leven daarom niet meer te sturen.’

En over vroeger, wat wilde toen worden?

‘Schrijfster, maar ik ben bezig om een boek te schrijven. Dat is dus uitgekomen.’

Wat zou je andere vrouwen willen meegeven?

‘Volg je eigen lijn, je eigen pad. Ik zie zoveel vrouwen achter mannen aanlopen. Het soms generatie op generatie doorgegeven. Soms vragen mensen mij waarom ik geen relatie heb, maar ik weet dat ik liever fijn alleen ben dan slecht samen. Zo hoef ik niets en niemand verantwoording af te leggen. Dat vind ik heerlijk.’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF