fbpx

Che is hier: boek over een roadtrip door Latijns-Amerika

Ook wel ‘onze’ Bram genoemd, want Bram de Graaf schrijft naast boeken als VoetbalvrouwenHet verraad van Benschop en Spion van Oranje ook prachtige interviews en reportages voor WENDY. Afgelopen jaar maakte hij een roadtrip door Zuid-Amerika, wat uitmondde tot het fantastisch meeslepende verhaal: Che is hier.  

De in Argentinië geboren revolutionair Ernesto ‘Che’ Guevara (1928), werd op 9 oktober 1967 vermoord door een Boliviaanse soldaat. Vijftig jaar na zijn dood volgt journalist en historicus Bram de Graaf Che’s voetsporen. Che Guevara had een rustig bestaan als arts, maar hij gaf dit leven op om zijn  continent te bevrijden van het imperialisme.

boek

De revolutionaire held reisde namelijk als begin twintiger door Latijns-Amerika en het viel hem op hoe ongelijk het verdeeld wastussen arm en rijk. Ook merkte hij op hoe de landen werden uitgebuit door de Verenigde Staten. Samen met Fidel Castro bevrijd hij Cuba en ziet hij het als zijn doel om de revolutie te exporteren.

Auteur Bram de Graaf is zelf net vijftig jaar geworden en is al sinds zijn studietijd gek op Latijns-Amerika. Door zijn roadtrip wilt hij er achter komen in hoeverre Che zijn doelen/dromen verwezenlijkt heeft, wat hij nog betekent voor de lokale bevolking van het continent en wat zijn invloed is geweest op de Latijns-Amerikaanse geschiedenis. Bram vraagt zich af: Wat is er eigenlijk van zíjn dromen terechtgekomen? En hij gaat tijdens zijn speurtocht opzoek naar het antwoord.

Zoals we gewend zijn van Bram is het boek ‘Che is hier’ een waar meesterwerk! Wil jij dit boek graag winnen? Ga dan naar onze Facebook of Instagram en lees hoe jij dit boek in handen kunt krijgen. 

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF