fbpx

Caty’s man ging ervandoor met haar vriendin: ‘Het heeft me mooie lessen geleerd’

Caty (48) trouwde op haar 25ste met haar jeugdliefde. Ze waren op dat moment al samen vanaf hun 17e. Totdat hij twee jaar later ineens mededeelde dat hij niet meer met haar verder wilde. Een dag later vertrok hij, naar een van Caty’s beste vriendinnen. Ze was in shock door het verraad van haar ex en haar vriendin, maar wist na een half jaar toch het roer om te gooien. Na een training besloot ze alleen op reis te gaan en een eigen bedrijf te beginnen. ‘De scheiding heeft me geleerd te leven volgens mijn “own terms”.’

‘Het was vlak voor Kerst. Toen vertelde hij mij ineens dat hij niet meer met mij verder wilde. Hij vertrok meteen de dag daarna. Naar een vrouw die ik als een van mijn beste vriendinnen beschouwde. Ik had al een tijdje het gevoel dat hij loog over waar hij was. Toen ik hem daarmee na zijn vertrek confronteerde gaf hij schoorvoetend toe dat hij al die tijd bij haar was geweest. En dat ze al langer samen wat hadden. Niet alleen mijn man ging ervandoor: ik verloor in een klap ook nog eens een goede vriendin. Een messteek in mijn rug, heel achterbaks. Ik had mijn vriendin aan een baan geholpen en ik was haar leidinggevende. Ik had gevoel dat zij alles van mij had afgenomen: mijn werk, mijn man. We hadden allebei een paard, die op dezelfde stal stonden en hoewel mijn ex nooit met mij meewilde naar de stal, was dit bij mijn vriendin geen probleem. Ik kon nergens meer naartoe: naar mijn werk, de stal. Het was te confronterend om mijn ex en mijn vriendin tegen te komen. Het vertrouwen in hen en in mijzelf was enorm beschadigd. Waarom had ik dit niet zien aankomen? Hoezo was het mij niet opgevallen dat zij zo’n goede klik hadden?’

Leugens van vriendin

‘Ik ben echt een half jaar in shock geweest; niet in staat tot iets, behalve wandelen met mijn honden en heel veel praten met mijn vrienden. Het was altijd mijn overtuiging geweest dat als je getrouwd bent, je dat voor altijd blijft. Toen mijn man wegging, zonder – zo voelde het tenminste – te hebben gevochten voor ons huwelijk, was mijn vertrouwen in alles weg. Hoe kon dat? Dit hoorde toch niet? Wat was er nog meer niet waar? Was alles wat hij gezegd en gedaan had die afgelopen jaren misschien ook niet waar? Was alles een leugen? Hoeveel hadden zij samen bij elkaar gelogen. Ik trok alles in twijfel.

Na vier maanden kwam ik langzaam uit de eerste shock. Ik had inmiddels zo vaak mijn verhaal gedaan, gehuild en gewandeld en ik kwam weer een beetje tot mezelf. Ik begon ook na te denken. Welk aandeel had ik hier zelf in? Ik zag in dat ik constant het bloed onder zijn nagels vandaan had gehaald en te vaak mijn zin had proberen door te drijven. Ik vroeg me af hoe ik dat in een volgende relatie zou kunnen voorkomen. Hoe kon ik mijn eigen botte gedoe veranderen? Een bevriende collega raadde me aan om een Essence training te doen in A’dam, volgens hem kon ik daar veel van leren. Ik heb me meteen ingeschreven en van de training van vijf dagen heb ik enorm veel geleerd. Ik zag bijvoorbeeld in dat ik de scheiding goed had afgehandeld. Terwijl iedereen zei: “Het is een eikel, pak ‘m alles af”, was het me gelukt om hem te behandelen zoals ik zelf graag behandeld zou willen worden. Ook ontdekte ik dat ik eigenlijk geen idee had wie ik was en wat ik nu echt leuk vond en mijn eigen onzekerheid vaak overschreeuwde met stoer doen. Ik mocht gelukkig en blij zijn met mezelf. De cursus gaf me een enorme boost en was goed voor mijn zelfvertrouwen.’

Alleen op reis

‘Na die cursus besloot ik alleen op reis te gaan. Dit had ik altijd graag gewild. Ik had bijvoorbeeld dolgraag willen studeren in Amerika of als au pair gaan werken, maar dat was het er nooit van gekomen. Ik regelde alles goed voor mijn twee honden en mijn paard en tien maanden reisde ik door Australie en Nieuw-Zeeland; een fantastische ervaring. Die reis heeft me zoveel kracht gegeven! Tijdens die reis bedacht ik me dat ik graag in de evenementenbranche wilde werken. Eenmaal terug vond ik een baan als directeur bij een evenementenbureau, puur op zelfvertrouwen en energie, maar ik ontdekte al snel dat ik liever als eigen baas aan de slag wilde. Ik begon mijn eigen bedrijf in de evenementenindustrie en inmiddels heb ik al 19 jaar een succesvol eigen bedrijf.’

Nieuwe relatie

Inmiddels ben ik alweer vijftien met mijn huidige partner, samen hebben we een zoon van veertien. Ook wij hebben soms gedoe samen, maar het grote verschil is dat ik nu snel kan corrigeren en problemen kan oplossen. Sinds die cursus ben ik altijd aan persoonlijke ontwikkeling blijven doen en ik weet nu dat dit het allerbelangrijkste is in je leven. Het heeft me zoveel inzichten gegeven waardoor ik nu een gelukkig leven heb. Uiteindelijk is mijn scheiding een blessing in disguise geweest. Alle lessen die ik heb geleerd hebben me het inzicht gegeven dat ik invloed heb op alles in mijn leven en dat niemand daar verantwoordelijk voor is, behalve ik. Je kunt controle hebben op je leven, in ieder geval heb je een keuze hoe je omgaat met de dingen die op je pad komen en je kunt je eigen mindset controleren. Zelfvertrouwen is de basis van alles in je leven en iets waar je dagelijks aan moet werken. Je moet zelf vorm geven aan je relaties en je leven. Ik heb geleerd dat we allemaal een verhaal hebben en dat je niet over elkaar moet oordelen, maar in gesprek moet gaan met elkaar.

In mijn eerste huwelijk deed ik alles zoals het gewenst was. Hoe het hoorde en wat anderen van me verwachtten. Door de scheiding ben ik daarmee gestopt en ben ik gaan kijken naar wat ik zelf eigenlijk wilde. Ik handel daar nog steeds naar. Ik trek me weinig aan van anderen (behalve van mijn huidige man), doe wat ik leuk vind, voed mijn kind anders dan anders op en leef het leven volgens mijn ‘own terms.’

Meer powerstories:

Eva Louise ontdekte op haar negenentwintigste dat ze autisme heeft

Hoe vier je Moederdag zonder moeder?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF