fbpx

Boekentip om positief en gemotiveerd te blijven: Kate Hudson’s Pretty Happy

Een slimme gezondheid en fitness bijbel. Klinkt goed! Deze week licht Janneke Siebelink Pretty Happy het boek van Kate Hudson, bekend als actrice, uit. 

‘Geluk is niet iets wat kant-en-klaar is. Het komt voort uit je eigen daden.’ – Dalai Lama

Geluk volgens Kate

Kate Hudson is naast actrice ook erg geïnteresseerd in wat mensen gelukkig maakt. Pretty Happy is een oprecht boek over hoe zij ontdekte hoe ze met zichzelf in contact kon komen, en wat haar lichaam nodig had om positief en gemotiveerd te blijven. Kate Hudson laat je zien hoe je helemaal happy kunt worden door goed naar je lichaam te luisteren. Want, zo zegt ze: ‘You don’t have to be perfect, pretty happy is pretty good’.

Kate: ‘Voor mij is “geluk” een van die woorden die niet een idee omvatten, maar een ervaring. Je moet het van binnenuit leren begrijpen, niemand kan je vertellen hoe je gelukkig wordt. Maar ik denk dat wat de meesten van ons ervaren als geluk, een combinatie is van drie dingen: in staat zijn om plezier te ervaren op een spontane, speelse en sensuele manier; tevreden zijn met wat we hebben in het leven en dankbaar zijn; en contact maken met wat het belangrijkst voor je is.’

Life lessons

leesfeest pretty happyIn Pretty happy deelt Kate Hudson de vier belangrijkste lessen die haar gezond en gelukkig maken én houden. Deze lessen zijn geïnspireerd op de levenslessen van haar moeder, actrice Goldie Hawn. Kate Hudson leert je een intuïtieve relatie aan te gaan met je lichaam, ze leert je goed te eten en te bewegen op een manier die bij jou past.

Kate: ‘Ik hoop dat je niet teleurgesteld zult zijn, maar dit boek is niet bedoeld als een allesonthullend verhaal over mij. Zie het eerder als een eerlijk boek over hoe ik heb ontdekt hoe ik in contact moet komen met mezelf, hoe ik heb leren begrijpen wat mijn lichaam nodig heeft. Dit boek gaat over hoe ik leerde om te onthaasten en mijn manier van eten, sporten en mediteren te finetunen zodat ik geaard kan blijven als het leven niet zo lekker loopt. Want waarom zou je genoegen nemen met middelmatig en hectisch als je je gewoon geweldig kunt voelen? Ik streef al lang niet meer naar perfectie. Perfectie is voor amateurs. ’

Over Kate

De Amerikaanse actrice Kate Hudson werd in 2001 genomineerd voor een Oscar voor haar rol in Almost Famous. In 2016 is ze onder andere te zien in Mother’s Day met Jennifer Aniston en Meryl Streep, en Deepwater Horizon met Mark Wahlberg. Daarnaast heeft ze een fitnesskledingmerk opgericht genaamd Fabletics. Volgens Fabletics is sporten een manier van leven die gezondheid, gemeenschapszin en passie promoot. Hudson heeft twee zoontjes.

De smaak te pakken? Hier kun je alvast een van de Pretty & Happy recepten van Kate proberen:

Groentebouillon om te detoxen

Als ik een snelle ontgiftingskuur van een dag doe met bouillon, dan gebruik ik deze groentebouillon, die licht verteerbaar is en ook vol zit met geweldige vitaminen en mineralen. Ik neem hier de hele dag kleine slokjes van. – Kate Hudson

Ingrediënten voor een portie:

 • 2 middelgrote wortels, in stukjes
 • 3 stengels bleekselderij, elke stengel in drie stukken gesneden
 • 2 grote knoflooktenen, fijngehakt
 • ½ bos boerenkool, alleen de bladeren (zorg ervoor dat je de stelen verwijdert,want die zorgen ervoor dat de boerenkool bitter smaakt)
 • ½ flespompoen, geschild en in stukjes
 • Een handje verse peterselie, fijngehakt
 • Stukje verse gemberwortel, geschild en in stukjes
 • ½ theelepel gemalen kurkuma
 • ½ theelepel zeezout
 • ¼ theelepel vers gemalen zwarte peper
 • 3 liter gefilterd water

Zo maak je deze detox groentebouillon:

 1. Doe alle ingrediënten in een grote (soep)pan.
 2. Doe het deksel op de pan en breng het geheel aan de kook. Zet het gas lager als de soep kookt, en laat alles drie tot vier uur zachtjes koken.
 3. Eet de soep zoals hij is, of zeef hem en drink de bouillon!

Bon appétit! Janneke

Winnen?

Wij mogen vijf boeken van Kate Hudson weggeven. Wil jij er één winnen? Mail naar winactie@wendymultimedia.nl o.v.v. Pretty Happy. Vergeet niet je adresgegevens te mailen! Deze actie loopt tot 28 juni. Op deze prijsvraag zijn onze voorwaarden van toepassing.

Janneke Siebelink is Hoofdredacteur Boeken bij bol.com (lees.bol.com) en doet daar wat ze het allerliefste doet: inspireren en auteurs en lezers verbinden. Voor Wendy zoekt Janneke met liefde naar boeken die jou geluk brengen, je het leven van alledag even doen vergeten of juist extra laten sprankelen. WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF