fbpx

Ben jij je baan kwijt geraakt door de coronacrisis? Zo zoek je nu een nieuwe baan

In de Happy@Work Podcast krijg je praktische en concrete tips om direct jouw (werk) geluk te vergroten. Het zijn toegankelijke afleveringen met onderwerpen die voor veel mensen herkenbaar zijn. Deze week heeft psycholoog en werkgeluk-expert Sandy van Aert een aantal podcasts over hoe je het beste een nieuwe baan kan zoeken tijdens de coronacrisis.

Aangezien je werk vaak veel meer betekent dan alleen geld verdienen, is het een ingrijpende gebeurtenis als je dat verliest. Want uit je werk haal je vaak ook sociale contacten, verbinding en zelfontwikkeling. Het is belangrijk dat je jezelf de tijd gunt om dit verlies van je baan te verwerken. En het is goed om te realiseren dat je niet de enige bent, al is dat misschien een schrale troost.

Wij willen je in dit proces graag helpen. Daarom vind je hieronder toepasselijke afleveringen van onze podcast die je heel gemakkelijk direct vanaf deze pagina kunt luisteren.

1. Resetten: hoe doe je dat?

Wat doe je als je ineens van koers moet veranderen? Bijvoorbeeld als je bent ontslagen en een nieuwe baan moet zoeken tijdens de coronacrisis? In deze podcast aflevering deelt loopbaanpsycholoog Sandy van Aert een aantal stappen die je kan nemen bij een onverwachte koerswijziging.

2. Wie ben ik & wat kan ik?

Op het moment dat je een nieuwe baan moet zoeken, is het handig om te weten wie jij bent en wat je kunt. Niet alleen om te kijken of er een baan is die daar het beste op aansluit, maar óók om bij een sollicitatiegesprek de ander te overtuigen van jouw kwaliteiten. In onderstaande aflevering deelt Sandy een praktisch stappenplan om jouw eigen kwaliteiten & talenten te ontdekken.

3. Leiderschap over je loopbaan

Als je net je baan verloren bent, zit je er misschien helemaal niet op te wachten om ‘leiderschap over je loopbaan’ te nemen. Maar wil je gewoon weer zo snel mogelijk aan de slag. Dat is heel begrijpelijk. En afhankelijk van jouw (financiële) omstandigheden, heb je misschien ook niet de luxe om je eerst rustig te bezinnen voordat je gaat solliciteren.

Maar ook dan kan onderstaand drieluik jou helpen. Om meer over jezelf te leren – wat jou ook helpt bij sollicitatiegesprekken – én om ervoor te zorgen dat je in actie komt. Of dat nu het vinden van jouw ‘droombaan’ is of het vinden van een baan waarmee je snel weer aan aan het werk bent.

4. Praktische tips voor een sollicitatiegesprek

Als je een uitnodiging krijgt voor een sollicitatiegesprek, helpt onderstaande aflevering jou dit gesprek voor te bereiden. Zodat je zo’n belangrijk gesprek veel meer ontspannen in kunt gaan.

Gratis online training ‘Welke baan past bij mij?’

Loopbaanpsycholoog Sandy van Aert heeft de gratis online training ‘Welke baan past bij mij’ ontwikkeld die je vrijblijvend kunt volgen. Deze training zorgt voor meer zelfinzicht en leert hoe je dit zelfinzicht omzet in actie. En je ontdekt hoe je kunt omgaan met onzekere stemmetjes en praktische bezwaren.

Meld je hier aan voor deze gratis en vrijblijvende training.

Klik hier voor meer Happy@Work Podcast

Over Sandy

happy@work podcast Ben jij je baan kwijt geraakt door de coronacrisis? Zo zoek je nu een nieuwe baanSandy van Aert is psycholoog en werkgeluk-expert en wil met haar Happy@Work Podcast mensen helpen om meer (werk)geluk te vinden. Elke 2 weken delen we een podcast en blog van Sandy.

Beluister nu: Happy@Work Podcast: Waarom de werk-privé balans niet bestaatWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF