fbpx

Ben je gehackt? Met deze 6 stappen los je het op!

Gehackt worden is een nachtmerrie voor iedereen! Een vreemd iemand probeert toegang te krijgen tot jouw gegevens. En alsof dat nog niet erg genoeg is, worden jouw persoonlijke gegevens ook nog eens open en bloot gesteld. Het overkwam Sophie Hilbrand, maar het kan jou ook zo gebeuren. Hoe los je dit op? Met dit 6-stappenplan kun je je account weer veilig gebruiken.

1) Opnieuw toegang regelen

De eerste stap is natuurlijk om opnieuw toegang te krijgen tot je eigen account. Helaas bestaat de kans dat hackers ook nog je wachtwoord veranderen, zodat dit allemaal moeizamer gaat. Maar gewoon proberen! Klik op wachtwoord vergeten en beantwoord veiligheidsvragen of gebruik een backup email-adres om je wachtwoord te achterhalen.

2) Kies een moeilijk wachtwoord

Als je bent gehackt kan het zijn dat je een te makkelijk wachtwoord hebt gebruikt. Ga voor een lastig wachtwoord met veel tekens en verschillende letters. Schrijf het wachtwoord voor jezelf op in een notitieboekje en berg dit goed op.

3) Nieuw wachtwoord in andere devices

Voer je nieuwe wachtwoord in op al je andere telefoons, computers en tablets, zodat je je mail kunt blijven ontvangen. Niets is zo vervelend als geen mail ontvangen.

4) Check je instellingen

Om tegen te gaan dat de hacker je wachtwoord weer kan wijzigen doordat het recovery e-mailadres is aangepast, moet je je instellingen nagaan. Daar kun je zien of je nog steeds het juiste e-mailadres hebt staan. Controleer ook of de hacker geen andere forward-instellingen heeft aangepast, zodat ze de mails die jij krijgt ook op hun account binnenkrijgen.

5) Log andere actieve sessies uit

Sta je nog ingelogd? Log je dan zo snel mogelijk uit en probeer een nieuw wachtwoord te bedenken waar de hacker niet zo snel bij kan.

6) Stel kennissen op de hoogte

Hackers kunnen nare softwares verspreiden. Stel vrienden, familie en kennissen op de hoogte zodat zij weten dat je gehackt bent. Mochten zij dan een verdachte mail van je krijgen, dan weten zij dat ze deze moeten verwijderen. Je wilt natuurlijk geen rare softwares of virussen tegenkomen op je computer.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF