fbpx

Bankier van het verzet in the running voor maar liefst 12 Gouden Kalveren

Elk jaar is het weer spannend: welke films zijn er dit keer genomineerd? En voor welke prijzen? De Nederlandse drama Bankier Van Het Verzet doet het wel heel goed. De film heeft zelfs een recordaantal aan nominaties bereikt.

Nominaties

Bankier van het verzet is niet 1, maar wel 12 keer genomineerd voor het winnen van een Gouden Kalf. Deze historische drama met onder andere Jacob Derweg, Barry Atsma en Pierre Bokma over verzetsheld Walraven van Hall is genomineerd in verschillende categorieën. Waaronder een nominatie voor acteur Pierre Bokma en Fockeline Ouwerkerk voor hun bijrollen. Maar de klap op de vuurpijl is uiteraard de nominatie voor Beste Film, Beste Regie en de Publieksprijs. De film heeft een recordaantal van 12 nominaties en doet (op eén categorie na) mee voor alle te behalen prijzen. Best bijzonder!

Het verhaal

De film speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog en volgt de broeders Van Hall, die een grote rol hebben gespeeld in de financiering van het verzet. Door de grote aantallen geld dat nodig was voor het financieren van het verzet, moet Walraven van Hall (Barry Atsma) op steeds spectaculairdere manieren proberen aan geld te komen. Dit zorgt voor een film vol spanning en dat vonden de kijkers ook!

Bekijk hier de trailer: 

Hoeveel en welke categorieën door Bankier Van Het Verzet een Gouden Kalf zullen winnen is te zien tijdens de uitreiking op het LO’R Gouden Kalveren Gala op vrijdag 5 oktober.

Foto: Arjo Frank FotografieWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF