fbpx

Antje Monteiro: ‘Met totale focus kan je bereiken wat je graag wil!’

Antje Monteiro, musicalartieste en schrijfster van het boek …EN DOOR heeft het deze week in haar column over focus. Want focus is voor Antje een middel om haar doelen te bereiken. Ze geeft een mooi voorbeeld waarom je je niet moet laten afleiden door onbenulligheden en negatieve gedachten. Focus meteen op datgene wat je ervan hebt geleerd. 

Focus

Van nature ben ik iemand met een goede focus. Ik sluit me onbewust af voor alles wat niet relevant is en leg mijn focus op datgene dat voor mij belangrijk is. Ik wist dit overigens tot een paar jaar geleden niet van mijzelf, maar kwam erachter toen ik een aantal jaren geleden met een collega van de theaterproductie “Opvliegers” in de kleedkamer zat. We waren onze  make-up aan het aanbrengen en ondertussen hadden we het over focus behouden op het toneel en hoe je dat doet. Ik vertelde haar dat ik het nooit als moeilijk heb ervaren om op het toneel mijn focus te houden. Waarop mijn collega antwoordde dat ze mij benijdde omdat ik onbewust mijn focus leg daar waar het mij het beste dient. Dat betekent dat ik mij niet laat afleiden door onbelangrijke (bij)zaken om mij heen. Iets waar de meeste mensen moeite mee hebben. Na de voorstelling reed ik naar huis en dacht ik na over haar woorden. En inderdaad, er gaan heel vaak dingen langs mij heen. Dingen die op dat moment niet relevant zijn, krijg ik niet mee. Ik sluit me daar onbewust voor af. Wat overigens ook wel weer jammer kan zijn, want ik mis hierdoor vaak de meest sappige roddels in de musical scene! Maar als het gaat om je doel behalen, succesvol zijn of gelukkig worden, is focus het sleutelwoord.

In 2018 hoorde ik dat de musical Mamma Mia naar Nederland zou komen. De rol van Donna was mijn droomrol. En alhoewel de omstandigheden verre van ideaal waren, mijn moeder was ernstig ziek en ik had net een bedrijf opgezet en mijn sportplatform Fit at Home gelanceerd, wist ik dat ik er alles aan moest doen om in ieder geval een top auditie neer te zetten. Ik ging mij dus voorbereiden zoals altijd; met totale focus en doelgerichtheid. Ik nam weer zanglessen, vroeg een regisseur om hulp bij de voorbereidingen van de auditiescene en appte Albert Verlinde: ‘Dit is mijn droomrol, ik ben Donna!’ Ondanks alle drukte van ziekenhuis in en ziekenhuis uit, van shows door het hele land met “Opvliegers” en tussendoor nog mijn bedrijf de lucht in houden, zorgde ik dat ik in top shape was. Ik liet me niet afleiden door verdriet en angst om mijn moeder of door zorgen over hoe ik ooit een hoofdrol kon spelen in combinatie met het opbouwen van mijn bedrijf Fit at Home. En het lukte! Mijn auditie maakte indruk en de Engelse regisseur Paul Garrington koos voor mij als Donna. Dit is zomaar een voorbeeld van hoe je met focus kunt bereiken wat je graag wil. Waar doorgaan mijn doel is, is focus een middel om dat doel te bereiken.

Doelen

Een ander belangrijk doel voor mij is gelukkig zijn. Dus kies ik er altijd voor mijn focus te leggen op de fijne dingen die er gebeuren. Om mijn aandacht te leggen op wat er wel lukt, of wat er wel kan. Zelfs in mijn relatie, waar ik uiteraard af en toe ook gillend gek word van mijn partner, kies ik ervoor om mijn focus te leggen op de punten van hem waar ik ooit verliefd op ben geworden. Voor mij werkt dat. En misschien kan het jou ook helpen bij het behalen van jouw doelen. Of dat nu te maken heeft met succesvol zijn in werk of het vinden van geluk. In alle gevallen begint het met weten wat je wil. Schrijf dat op. Bedenk vervolgens welke stappen je moet ondernemen om je doel te bereiken en ga er dan voor. Laat je niet afleiden door onbenulligheden en negatieve gedachten. Als er een keer iets niet lukt focus dan meteen op datgene wat je ervan hebt geleerd. En tot slot, blijf visualiseren datgene wat je echt graag wilt. Je krijgt hulp. Vertrouw daarop!

Liefs, Antje

Over Antje

Antje Monteiro is musicalartieste, zangeres en presentatrice. Daarnaast schrijft Antje elke drie weken een column op wendyonline.nl. Ze is de moeder van musicalartieste Romy Monteiro. Onlangs verscheen haar eerste boek: …EN DOOR, over hoe tegenslag je geluk niet in de weg hoeft te staan. In het boek vertelt ze haar aangrijpende en indrukwekkende verhaal. Aan de hand van haar persoonlijke ervaringen neemt Antje de lezer mee in haar bijzondere leven en geeft ze tegelijkertijd tips voor een positieve mindset en het vinden van geluk. Daarnaast is Antje oprichtster van het thuissportplatform Fit at Home.

Het boek van Antje is te koop in onze shop.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF