fbpx

Antje Monteiro: ‘Ik ben verliefd op de liefde!’

Antje Monteiro, musicalartieste en schrijfster van het boek …EN DOOR heeft het deze week in haar column over de liefde. Want ondanks ze op jonge leeftijd al veel tegenslagen heeft gekend houdt ze van de liefde. De liefde tussen geliefden, liefde voor je kind en liefde voor de medemens. Voor Antje is liefde het antwoord op leed. En het is nooit te laat om dat te leren.

Ik hou van de liefde tussen geliefden. Het spel, de spanning, het veroveren keer op keer. Je bijzonder voelen omdat je weet dat er iemand is die aan je denkt, je begeert en van je houdt.  Ik hou van de liefde voor je kind. Dat unieke gevoel dat je opwarmt van binnen als je kind lacht, blij en gelukkig is. Ik hou van de liefde voor mijn medemens. Die ontpopt op momenten dat het er toe doet. Door massaal op te staan voor onrecht, geld in te zamelen bij een ramp, te demonstreren voor minderheden of een helpende hand bij een ongeval.

Ik ben verliefd op de liefde!

Een tijdje geleden had ik, ter promotie van mijn boek …EN DOOR, een interview met een journalist. Hij had mijn boek gelezen en was er daardoor van op de hoogte dat ik in mijn leven en in de liefde helaas niet veel geluk heb gehad. Ik ben op jonge leeftijd mishandeld door mijn eerste vriend, en later bedrogen door mijn echtgenoot. Niet echt de ingrediënten om nog vol voor de liefde te gaan. De journalist vroeg mij dan ook verwonderd hoe het kan dat ik nog steeds verliefd kan zijn op de liefde, ondanks zoveel tegenslag. Ik vertelde hem dat ik op de eerste plaats opgegroeid ben in liefde. Mijn ouders hebben mij, mijn broers en zus altijd laten voelen hoe gewenst en geliefd we waren. En ondanks dat hun eigen huwelijk niet perfect was en uiteindelijk ook zou stranden, herinner ik mij alleen maar het warme gevoel van geliefd zijn als ik terugdenk aan mijn jeugd. Ik legde hem uit dat voor mij verliefd zijn op de liefde niet alleen staat voor liefde voor een partner, maar op liefde voor het leven zelf. En dat, ondanks alle tegenslag, ik me gezegend voel dat ik elke dag liefde ervaar. Ik weet inmiddels uit eigen ervaring dat liefde het antwoord is op leed. Er zijn mensen die nooit leren lief te hebben. Gelukkig is het nooit te laat om te leren, als het potentieel er is. Er zijn 2 dingen heel belangrijk als je liefde wilt ervaren in de breedste zin van het woord:

Stap 1:

Het allerbelangrijkste is om van jezelf te houden. Daar begint alle liefde mee. Alleen als je van jezelf houdt met al je imperfectie, kun je liefde herkennen en geven. Liefhebbende mensen verwaarlozen hun eigen behoeftes niet. En dan heb ik het over emotionele behoeftes: de behoefte om gezien, begrepen, gerespecteerd te worden, succesvol te zijn, te genieten van de wereld, de eindeloze wonderen van het leven te bewonderen, te weten hoe fantastisch het is om te leven. Soms vergeten we hoe belangrijk het is om naar onszelf te kijken, naar onszelf te luisteren en onszelf te knuffelen. Om liefde aan jezelf te geven.

Stap 2:

Zorg voor de mensen die je dierbaar zijn, ook voor de medemens die je niet kent. Probeer aandacht te hebben voor de kleine details: een telefoongesprek, een beetje tijd, een lach. Het maken van dit soort gebaren is geven en geven is liefhebben.

Ik las laatst een hele mooie uitspraak die ik graag met jullie wil delen:

“De grote tragedie van het leven is niet dat mensen vergaan, maar dat ze ophouden met liefhebben.” -W. Somerset Maugham-

Liefs, Antje

Over Antje

Antje Monteiro is musicalartieste, zangeres en presentatrice. Daarnaast schrijft Antje elke drie weken een column op wendyonline.nl. Ze is de moeder van musicalartieste Romy Monteiro. Onlangs verscheen haar eerste boek: …EN DOOR, over hoe tegenslag je geluk niet in de weg hoeft te staan. In het boek vertelt ze haar aangrijpende en indrukwekkende verhaal. Aan de hand van haar persoonlijke ervaringen neemt Antje de lezer mee in haar bijzondere leven en geeft ze tegelijkertijd tips voor een positieve mindset en het vinden van geluk. Daarnaast is Antje oprichtster van het thuissportplatform Fit at Home.

Het boek van Antje is te koop in onze shop.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF