fbpx

Antje Monteiro: ‘Hoe zit het met mijn intuïtie?’

Antje Monteiro, musicalartieste en schrijfster van het boek …EN DOOR heeft het deze week in haar column over intuïtie. Laatst had ze namelijk een zakelijke tegenvaller, waardoor ze toch haar onderbuikgevoel even moest nagaan. Ze besloot zich meer te gaan verdiepen in intuïtie. En wat blijkt: gelukkig kun je je intuïtie trainen! 

Intuïtie is een gevoel

Ik had laatst een mega tegenvaller. Zakelijk gezien. Ik vertrouwde personen die uiteindelijk heel onbetrouwbaar bleken te zijn. Het is mij helaas al een paar keer overkomen. Ik word er zo van in de war gebracht. Heb ik dan geen goede intuïtie? Het bleef me bezighouden. Ik weet inmiddels toch wel wat mijn “onderbuikgevoel me ingeeft?” vraag ik me vertwijfeld af. Ik schijf er ook over in mijn boek …EN DOOR. Over dat ik vaak, tegen de wind in, toch bepaald stappen heb gezet omdat ik voelde dat het goed ging komen. Zo kwam ik op het idee om een thuissport platform te ontwikkelen. Soort Netflix maar dan op thuisport gebied. Omdat ik niet thuis ben in de technische wereld van de tv apps werd mij dit door mijn omgeving afgeraden, maar mijn intuïtie zei me het toch te proberen, vandaag de dag zijn we marktleider met Fit at Home. Of het aankopen van een stuk grond waar geen woon bestemming op zat en waar ik wel heel graag wilde wonen. Vrienden in de onroerend goed wereld rade het af, op intuïtie kocht ik het toch en ik woon er inmiddels al vijf jaar in een heerlijk huis. Maar nu maak ik toch weer deze misstap, ik volgde mijn inituïtie niet. Ik besluit me meer te gaan verdiepen in intuïtie. Wat is het? Is het aangeboren of kunnen we het aanleren en dus verbeteren? Ik kruip met mijn bril op achter mijn pc, open Google en typ intuïtie in. Ik stuit meteen op een prachtige uitspraak van Albert Einstein “De intuïtieve geest is een heilige gave en de rationele geest is een trouwe dienaar. We hebben een samenleving gecreëerd die de dienaar eert en het geschenk was vergeten”. Intuïtie is volgens Einstein dus een gave, eentje die we een beetje aan het vergeten zijn. Verder lezend kom ik er achter dat intuïtie eigenlijk een mix is tussen aangeboren gedrag (gave) en onbewuste waarnemingen (ervaringen) en dat we de meeste beslissingen nemen op basis van intuïtie en rede.

Intuïtie is gevoel, maar om je gevoel te volgen, moet je wel in staat zijn bij je gevoel te komen. Je moet in staat zijn naar je gevoel te luisteren. In het hectische, jachtige leven van nu met werk, gezin, en veel sociale druk, schiet dat er vaak bij in. Ook bij mij. Terug denkend aan die situatie met de onbetrouwbare personen moet ik eerlijk bekennen dat ik wel ergens in mijn achterhoofd een stemmetje had “Is het veilig om op deze manier zaken te doen?” Maar mijn enthousiasme won het van mijn argwaan. De passie boven intuïtie. Dat wilde ik veranderen! Gelukkig kun je je intuïtie trainen.

Stap 1:

Leer luisteren naar de signalen van je lichaam. Observeer wat er gebeurt als er signalen (gevoelens, beelden, ideeën, sensaties) binnen komen.

Stap 2:

Zoek de stilte op. Want hoe kun je luisteren naar je innerlijke als het overstemd wordt door de drukte om je heen? Probeer elke dag 10 minuten stilte tijd in te plannen in je dag. Het zal in het begin een beetje vreemd voelen maar het went heel snel en dan wil je niet meer zonder.

Stap 3:

Hou je gedachten bij door ze op te schrijven. Je gevoelens en gedachten, je intuïtie, kan heel vluchtig in je opkomen. Schrijf ze daarom meteen op. Door ze op te schrijven activeert je RAS ( recticular activating system) in je brein. Deze heeft als taak bewijzen te leveren die jouw gedachte ondersteunen. Ja ja de natuur is perfect geregeld.

Stap 4:

Leer te vertrouwen op jezelf. Natuurlijk moet je niet meteen een levensgrote beslissing nemen op basis van alleen je intuïtie. Begin klein. Door jezelf steeds vragen te stellen en vervolgens keuzes te maken op basis van wat je intuïtie, je innerlijke wijsheid, je ingeeft.

Deze stappen hebben mij geholpen om beter te luisteren en de signalen die er altijd zijn op te merken en ernaar te handelen. Maar wel zonder mijn passie voor het ondernemen te verliezen!

Liefs, Antje

Over Antje

Antje Monteiro is musicalartieste, zangeres en presentatrice. Daarnaast schrijft Antje elke drie weken een column op wendyonline.nl. Ze is de moeder van musicalartieste Romy Monteiro. Onlangs verscheen haar eerste boek: …EN DOOR, over hoe tegenslag je geluk niet in de weg hoeft te staan. In het boek vertelt ze haar aangrijpende en indrukwekkende verhaal. Aan de hand van haar persoonlijke ervaringen neemt Antje de lezer mee in haar bijzondere leven en geeft ze tegelijkertijd tips voor een positieve mindset en het vinden van geluk. Daarnaast is Antje oprichtster van het thuissportplatform Fit at Home.

Het boek van Antje is te koop in onze shop.

Lees ook deze collum van Antje:



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF