fbpx

Afscheid van de ongeneeslijk zieke Landa: ‘Ze was altijd sterk en positief’

Dit weekend hoorden we het verdrietige nieuws dat Landa Resok Haas (22) is overleden. Landa had een bijzonder contact met Wendy en vertelde in Wendy 13 haar verhaal. We leven mee met haar familie en vrienden.

Timo Sorber MG 5867 200x300 1 Afscheid van de ongeneeslijk zieke Landa: 'Ze was altijd sterk en positief'

Ze was zo positief en liet de moed nooit zakken, maar helaas heeft Landa op veel te jonge leeftijd afscheid moeten nemen.

Altijd sterk en positief

Landa vertelde haar verhaal in Wendy 13. Bijna twee jaar geleden kreeg de 22-jarige botkanker en toen we Landa spraken was al duidelijk dat ze niet meer beter zou worden. Ondanks dat bleef ze fier in het leven staan en wilde ze van elke minuut genieten. Ze trouwde nog met haar grote liefde Martin en samen maakten ze een droomreis naar De Molukken, terug naar de roots van Martin.

‘Het verdriet komt later wel’

‘Ik wil mooie herinneringen maken met de mensen die ik liefheb en die van me houden’, vertelde Landa in het interview. Ondanks de zware behandelingen die ze moest ondergaan bleef ze positief. ‘Zelfs toen ik alle chemokuren moest ondergaan, ben ik geen dag chagrijnig geweest. Iedereen denkt er weleens over hoe het moet zijn om ziek te worden, maar als het je echt overkomt, gaat er een soort knop om. Ik voel me meer dan ooit mezelf, Landa. En Landa is een blij iemand die het leven prachtig vindt en ervan wil genieten. Martin en ik zeggen vaak tegen elkaar: ‘Laten we niet verdrietig zijn, maar genieten van alles wat we nog meemaken. Het verdriet komt later wel.’

Bijzonder contact tussen Landa en WendyWendy Landa wendyonline.nl Afscheid van de ongeneeslijk zieke Landa: 'Ze was altijd sterk en positief'

Landa en Wendy hadden een bijzonder contact. Ze leerden elkaar kennen via Instagram, waar Landa Wendy vroeg om de armbandjes die ze maakte te promoten. Dat deed Wendy, met een ongelooflijk resultaat: vanuit het hele land kreeg Landa aanvragen voor de armbandjes en haar mailbox stroomde vol met berichtjes van mensen die haar sterkte wensten. Wendy en Landa ontmoetten elkaar ook in real life, onder meer toen Wendy Landa uitnodigde voor het bijwonen van opnames van The Voice of Holland.

Vorige week bezocht Wendy Landa nog. We maken een diepe buiging voor Landa en wensen haar grote liefde Martin en haar familie en vrienden veel sterkte. Ze zal voor altijd in het hart van velen zijn.

Het hele interview met Landa uit Wendy 13 lees je hier. WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF