fbpx

9 wijze lessen van Martien Meiland

Het leven van Martien Meiland is het afgelopen jaar drastisch veranderd. Hij maakte, samen met zijn gezin, een dubbel succes van Chateau Meiland. Een droomplek in Frankrijk én een ongekende hit als televisieprogramma, bekroond met de Televizier-Ring. En of we nu willen of niet, we leren ook nog wat van de familie Meiland. Deze lessen van Martien wil je zeker in je dagelijkse routine hebben.

1. Wijnen Wijnen Wijnen!

Wijn, misschien wel het favoriete drankje van de familie Meiland. Als de klok 12 uur slaat nemen ze een heerlijk momentje voor hunzelf om te proosten op de dag. En geef ze eens ongelijk! Ze hebben nu zelfs hun eigen huiswijn, La Famille Meiland. Wij willen deze graag proeven.

2. Benoem hoe vervelend iets wel niet is

Want waarom opkroppen als we het ook direct kunnen zeggen? Op deze manier is wel gelijk de lucht geklaard en zijn we eerlijk over onze gevoelens. Kunnen we gelijk weer door met de werkzaamheden.

3. Maar ook hoe goééééd iets is

Met alleen maar klagen los je niets op. Het is dan ook belangrijk te vieren als er iets wel goed gaat! Het liefste wel met wijn natuurlijk.

4. Een potje gillen op z’n tijd lucht op

Als je op een bepaald moment even niet weet hoe je moet reageren, zet je toch je grappigste en hardste gil op. Geeft je gelijk zo’n adrenaline kick!

5. Handen uit die mouwen

Soms is het heerlijk om al het werk aan een professional over te laten, maar dit heeft zeker niet altijd zijn voordelen. Het is kostenbesparend en je bepaalt je eigen tempo. En het leuke is dat je echt trots kan zijn op je eigen gemaakte werk.

6. Wees een dierenvriend

De liefde voor dieren moet in je zitten. Als je een huisdier hebt, heb je altijd een trouwe vriend aan je zij waar je op kan rekenen. Ze maken je leven echt wel een stukje leuker.

7. Neem altijd een momentje voor jezelf

Geef je hersenen ook even rust. Door al dat harde werken kan je hoofd overlopen met allerlei planningen, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Dat momentje voor jezelf is dus echt wel nodig op zijn tijd.

8. Geef zo af en toe een leuk complimentje

We worden allemaal vrolijk als je uit onverwachte hoek een leuk complimentje krijgt. Laten we wat liever zijn voor elkaar en wat meer complimentjes uitdelen. Dat kan echt je dag maken!

9. Blijf altijd jezelf

Misschien wel de belangrijkste les! Want waarom zou je jezelf veranderen? Je bent perfect zoals je bent.

Lees het interview met Martien en de rest van de familie Meiland in Wendy 32.

COVER 32 1 9 wijze lessen van Martien MeilandWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF