fbpx

8 tips om je vriendschap een boost te geven

Gaat het soms een beetje stroef tussen jou en je beste vriendin? Merk je dat je soms een beetje gemeen uit de hoek kan komen? Don’t worry, wij geven jou 8 tips om je vriendschap een complete boost te geven.

1. Wees spontaan

Heel belangrijk: wees spontaan! Iedereen vindt het leuk om spontane bezoekjes en appjes te ontvangen. Ook jouw vriendin! Laat van je horen en wijk eens van je planning af. Sta open voor gezellige, spontane uitjes.

2. Toon interesse

Heeft jouw vriendin iets op de planning staan dat veel voor haar betekent? Toon interesse. Vraag regelmatig hoe het met haar gaat en hoe ze het vindt. Luister naar je vriendin en verdiep je in het gene waar ze zich op dit moment mee bezighoudt.

3. Houd kritiek voor je

Natuurlijk botst het weleens tussen jou en je vriendin. Het is niet altijd slim om je frustraties met haar te delen. Doe dit alleen op momenten waarvan je weet dat dit kan.

4. Laat je vriendinnen niet zitten

Heb je het druk? Probeer toch tijd vrij te maken voor je vriendinnen. Steek energie in vriendschappen en onderhoud deze. Laat je telefoon een keer liggen, luister oprecht naar ze en kijk niet te veel om je heen.

5. Geef jezelf bloot

Hoe moeilijk het soms ook is: probeer jezelf toch bloot te stellen. Elkaar vertrouwen in een vriendschap is heel erg belangrijk. Wanneer jij jezelf blootgeeft, je kwetsbaar opstelt en je gevoelens deelt met de ander, zal jullie vriendschap hechter worden.

6. Toon respect

Je hoeft het niet altijd eens te zijn over iets, maar respecteer ook de mening van je vriendin. Jullie zijn verschillende mensen met andere gedachtes. Focus je niet alleen op de dingen die jullie anders maken als persoon, maar richt je op het gene dat jullie gemeen hebben.

7. Verplaats je in de problemen van de ander

Jezelf verplaatsen in de problemen van de ander kan soms moeilijk zijn. Probeer toch een keer het luisterende oor te zijn en advies te geven. Niets is zo fijn als het klaarstaan voor je vriendinnen!

8. Wees eerlijk en oprecht

Last but not least: Wees eerlijk en oprecht! Niets is zo belangrijk als eerlijkheid in een vriendschap. Wees niet te hard, maar wees ook oprecht als je ergens geen tijd of zin in hebt.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF