fbpx

8 redenen waarom je naar Kerststad Valkenburg moet gaan

Niets is leuker om met een dikke winterjas aan op een kerstmarkt te struinen. Kerstcadeautjes uitzoeken, glühwein drinken of misschien wel doelloos rondlopen. Met meerdere (ondergrondse) kerstmarkten, een spectaculair lichtkunstfestival en kerstgrotten, mag je Kerststad Valkenburg dan ook echt niet overslaan! Je vindt er onder andere de oudste, grootste en meest bezochte ondergrondse kerstmarkt van Europa. Genoeg redenen dus om een bezoekje te wagen!

1. In Kerststad Valkenburg is het maar liefst 59(!) dagen kerst

Kerst is de meest gezellige tijd van het jaar en het is toch veel leuker als die tijd meer dan 2 dagen duurt? In Valkenburg begint kerst al op 12 november en duurt tot en met 9 januari. Aftellen tot het 24 december is, hoeft dus niet eens.

reden 1 8 redenen waarom je naar Kerststad Valkenburg moet gaan

2. Het is er niet alleen bovengronds, maar ook ondergronds kerst

Er zijn maar liefst 5 kerstgrotten in Kerststad Valkenburg. In de Gemeentegrot en de Fluweelengrot vind je ondergrondse kerstmarkten, beleef het kerstverhaal bij Kerstshow in MergelRijk in miniatuur, of juist levensgroot in Winter Wonderland. Of maak een magische groevetocht onder begeleiding van een kerst-elf in Sprookjesbos Valkenburg in de grotten onder het park.

Kerststad Valkenburg 2019 Gemeentegrot Eleven Media 25 webformaat 8 redenen waarom je naar Kerststad Valkenburg moet gaan

3. Je shopt er al je kerstcadeaus

Eindelijk een keer op tijd met het kopen van kerstcadeaus! In Kerststad Valkenburg ben je verzekerd van shopsucces. Shop de leukste kerstcadeaus op één van de kerstmarkten of in de leuke winkeltjes in de straten rondom Santa’s Village.

reden 3 8 redenen waarom je naar Kerststad Valkenburg moet gaan

4. Het is het perfecte winteruitstapje

Met vriendinnen, familie of met collega’s: er is voor ieder wat wils in Kerststad Valkenburg. En weer of geen weer: in de kerstgrotten van Kerststad Valkenburg is er altijd iets te beleven.

reden 4 8 redenen waarom je naar Kerststad Valkenburg moet gaan

5. Overal waar je kijkt, zijn er fonkelende kerstlichtjes

Met duizenden twinkelende kerstlichtjes is het hele Geulstadje van top tot teen in de kerstsferen gehuld. Ook kun je vanaf 1 december elke avond o.a. ridders en jonkvrouwen op monumentale gebouwen in de stad tot leven zien komen door middel van spectaculaire lichtprojecties tijdens het Christmas LightArts Festival.

Geulpoort LightArts 8 redenen waarom je naar Kerststad Valkenburg moet gaan

6. Het is the place to be als je van lekker eten en drinken houdt

Voor wie houdt van lekker eten en drinken is het genieten geblazen in Kerststad Valkenburg! Geniet van heerlijke winterse versnaperingen en drankjes op één van de kerstmarkten, of loop een Route d’Amuse. Tijdens één van de twee culinaire wandelingen proef je 4 heerlijke amuses bij verschillende horecazaken in Valkenburg.

reden 6 8 redenen waarom je naar Kerststad Valkenburg moet gaan

7. De heuvelachtige omgeving is betoverend mooi

Ontdek de sprookjesachtige omgeving tijdens één van de kribkeswandelingen in de kernen rondom Valkenburg. En geniet onderweg natuurlijk van een lekker hapje en drankje in een van de horecagelegenheden.

reden 7 8 redenen waarom je naar Kerststad Valkenburg moet gaan

8. Je kunt je tickets nu al boeken

Tickets voor Kerststad Valkenburg zijn nu al online te koop. Boek ze alvast dan heb je iets om naar uit te kijken tijdens de donkere winterdagen! Ga naar www.kerststadvalkenburg.nl/tickets en laat de voorpret beginnen!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF