fbpx

7x eropuit tijdens de meivakantie

shutterstock 243818146 1 7x eropuit tijdens de meivakantie

Het is weer meivakantie! De één heeft 1 week vakantie en de ander heeft er maar liefst 2. Veel tijd om leuke dingen te doen met het gezin. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet.

Den Haag

Den Haag heeft veel leuke activiteiten en uitjes te bieden. Wat dacht je ervan om met mooi weer lekker langs de boulevard van Scheveningen te wandelen, met de kinderen naar Madurodam alles in het klein te bekijken of naar de Koningskermis gaan. Er is heel veel te beleven in Den Haag. Kijk hier voor meer uitjes.

OBA – Amsterdam

Bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) staan er in de meivakantie voor kinderen tussen de 4-12 jaar verschillende dingen op het programma. Kinderen van 7 jaar en ouder kunnen lekker fantaseren over hun eigen droomhuis en deze ontwerpen of een robot bouwen. De jongere kinderen kunnen worden voorgelezen uit een mooi boek. Is Amsterdam een beetje ver van huis? De bibliotheek in jouw buurt zal vast ook extra activiteiten organiseren in de meivakantie.

Geniet van de natuur

April doet wat hij wil, maar in mei leggen alle vogels een ei. We hopen dan ook echt dat het prachtig lenteweer gaat worden in de meivakantie. En met mooi weer is het heerlijk om buiten te zijn. Wat dacht je van een boswandeling met de kinderen, lekker een stuk te fietsen met het gezin of skeelerend naar de stad te gaan. Zo ben je ook nog eens heel gezond bezig!

Speelpark deSwaan – Langedijk (Oudkarspel)

Meezingen met diertjes, springen op springkussens, skelteren, glijden en spelen, het kan hier allemaal. Speelpark deSwaan is een super grote speeltuin met speelbos, met een omvang van wel 20 voetbalvelden. Vervelen zal je hier niet.

Dierentuin

Om exotische en wilde dieren te bekijken, ga je naar de dierentuin. Een dagje uit wat voor jong én oud leuk is. Ga je voor de nieuwe Wildlands in Emmen, rondrijden door Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek of voor Burgers Zoo in Arnhem?

meivakantie tips

MuZIEum – Nijmegen

Beleef wat blinden en slechtzienden elke dag ervaren en laat je andere zintuigen het werk doen. In het MuZIEum in Nijmegen kan dat. MuZIEum heeft een speciaal meivakantie programma waarbij verschillende activiteiten te doen zijn. Maak bijvoorbeeld je eigen voelschilderij of doe mee met de meiproeverij.

Theater

Met het gezin een leuke voorstelling bekijken. Vaak ook nog erg leerzaam voor de kinderen (en natuurlijk ook voor de ouders). Op I amsterdam vind je kindervoorstellingen bij verschillende theaters in Amsterdam. Duik bijvoorbeeld in de Marokkaanse cultuur met ZieZo Marokko of ga naar het Zandkasteel.

In het hele land kun je voorstellingen zien van onder andere musical Roodkapje, de Maya Show van Studio 100 of de musical RAZEND.

Beeld: ShutterstockWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF