fbpx

7 tips om lichamelijke ongemakken tijdens vliegreizen te voorkomen

Het is zomer: tijd om lekker op vakantie te gaan. Steeds meer mensen gaan tegenwoordig met het vliegtuig op vakantie en de bestemmingen zijn ook steeds vaker verder weg. Denk bijvoorbeeld aan het populaire Bali of Zuid-Afrika… Heerlijk! Maar om bij die prachtige bestemmingen te komen, moet je wel eerst een lange vliegreis overbruggen. Dat zorgt vaak voor lichamelijke ongemakken tijdens vliegreizen, zoals droge ogen, een stijve nek en pijn in de rug. 

Fris en fruitig op je bestemming

Wij geven je 7 tips om die lichamelijke ongemakken tijdens vakantiereizen te voorkomen, zodat jij toch goed uitgerust en zonder pijnklachten aankomt op jouw bestemming.

Tip 1:

Draai kleine rondjes met je schouders, zowel vooruit als achteruit, om je schouders even te ontspannen. Doe dit in een rustig tempo.

Tip 2:

Kantel je bekken rustig een aantal keer naar voren (lichte holling in de rug) en naar achteren (lichte bolling van de rug). Doe dit altijd binnen je pijngrens. Op deze manier voorkom je dat je stijf wordt in je rug.

Tip 3:

Draai langzaam met je hoofd naar links en naar rechts. Buig je hoofd ook rustig naar voren (kin richting de borst). Dit is goed om je nekspieren te ontspannen.

Tip 4:

Til afwisselend je hakken en tenen op, zodat je onderbeenspieren aan het werk worden gezet en je minder risico loopt op een trombosebeen.

Tip 5:

Strek je armen uit in de lucht en maak jezelf zo lang mogelijk. Zo rek je een heleboel spieren tegelijk.

Tip 6:

Loop regelmatig een stukje door het vliegtuig en zwaai dan hele kleine stukjes met je armen van voor naar achter.

Tip 7:

Let ook op je zithouding in het vliegtuig. Zit goed achterop de zitting met je rug aansluitend tegen de rugleuning, ook als de stoel iets achterover gekanteld staat. Zit ook altijd zo veel mogelijk symmetrisch, houdt op beide billen evenveel druk om een scheve houding te voorkomen. Wissel regelmatig af door met de ellebogen op de knieën te steunen (wel de schouders laag houden).WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF