fbpx

Op vakantie met je nieuwe geliefde: hoe pak je dat aan?

Hoera, we mogen weer op vakantie! En nu we kunnen, willen we natuurlijk ook dat de vakantie perfect wordt. Onze Wendy- en reisexpert Marion Ariëns tipt de do’s en don’ts, én de beste bestemmingen voor als je met je nieuwe geliefde op vakantie gaat.

Wat is belangrijk?

De eerste vakantie met z’n tweeën: wat heb je nodig behalve elkaar? Romantische vakantietaferelen als samen genieten van de ondergaande zon en eten bij kaarslicht is genoeg, nietwaar? Toch is het wel handig om jullie vakantieplannen vooraf goed met elkaar te bespreken. Misschien heb jij er genoeg aan om met een cocktail en een goed boek op het strand te liggen, terwijl je nieuwe liefde z’n wandelschoenen heeft ingepakt en er elke dag op uit wil voor frisse berglucht.

Soort bestemming?

Als je met je nieuwe liefde op vakantie gaat, kun je het beste naar een plek gaan waar je allebei nog niet geweest bent en waar je beiden graag naartoe wilt. Het mooiste is namelijk om nieuwe herinneringen te maken door bestemmingen samen te ontdekken. Geen vergelijkingen dus met eerdere vakanties en het bijkomende voordeel is dat je niet de gids hoeft te spelen, want het is voor jullie allebei onbekend terrein.

Niet doen?

Trek geen overhaaste conclusies als er na twee weken lichte irritaties ontstaan. Je kent de omgeving niet, je leert elkaars minder goede kanten kennen (wáárom hangt hij zijn natte handdoek niet op en spoelt hij zijn zwemshort niet uit?) en irritaties liggen dan ook op de loer. Geef elkaar juist de ruimte en zit niet continu op elkaars lip. Ook op vakantie hoef je niet alles samen te doen.

Geniettip

Een vakantie met je nieuwe geliefde is de perfecte gelegenheid om een nieuwe activiteit uit te proberen! Heb je altijd al een keer willen duiken, surfen of waterskiën? Dan is dit de kans om het echt te doen. Je komt nog dichter bij elkaar door samen een nieuw avontuur te beleven en het levert spannende gezamenlijke herinneringen op.

Drie tips voor een supervakantie met je nieuwe geliefde deze zomer:

  1. Ontdek Rome per scooter

De meest romantische en mooiste Europese stad is wat mij betreft Rome. Overal historie om je heen (het is één groot openluchtmuseum), je kunt er heerlijk eten en samen tuffend op een Vespa ontdek je de leukste wijken en voel je je als een Italiaanse bella donna, zelfs met een mondkapje op. Te boeken via Rent Scooter Roma.

  1. Samen in een cabrio langs kastelen en dorpjes in Zuid-Engeland

Zodra Engeland weer mogelijk is, is dit een reis waarbij romantiek gegarandeerd is! Je ontdekt historische kastelen met mooie tuinen in Kent, rijdt in je cabrio door het heuvelachtige landschap, bezoekt idyllische Engelse dorpjes zoals Bath en Oxford, en ontdekt de mooie kustlijn van Cornwall. Love is definitely in the air! Te boeken via Buro Scanbrit.

  1. Romantisch weekend op de Waddeneilanden

Romantiek in de lage landen en het begint al op de veerboot. Eenmaal voet aan wal, van welk eiland dan ook, kun je genieten van romantische strand- en duinwandelingen, mooie vergezichten en de rust die er heerst. Mocht je echt die nieuwe activiteit willen uitproberen, denk dan aan een lesje zeekanovaren, paardrijden of kite- of golfsurfen. Heb je de tijd en kun je niet kiezen welk eiland je wilt ontdekken: in Nederland kun je ook van eiland naar eiland hoppen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF