fbpx

7 snelle tips om direct gelukkiger te worden

Gelukkiger worden valt meestal onder plannen op de lange termijn, maar waarom zou je er niet nu direct aan gaan werken? Er zijn zeven simpele dingen die je kunt doen om je gelijk gelukkiger te voelen.

1. Voel de adrenaline

Neem de trap in plaats van de lift, verhef je stem even, ga tien minuten lopen… Zorg ervoor dat je in beweging komt, dat je de adrenaline gaat voelen in je lichaam. De adrenaline geeft nieuwe energie.

2. Stevige wandeling

Na tien minuten wandelen kun je de adrenaline al voelen stromen, maar een stevige wandeling is nóg beter. Buitenlicht stimuleert stofjes in de hersenen die de stemming verbeteren. Loop bij voorkeur in de ochtend met de eerste zonnestralen, daar heb je de hele dag profijt van.

3. Vriendelijkheid

Een berichtje sturen naar vriend of kennis die je lang niet hebt gezien, oma helpen met boodschappen of bij het snoeien van de heg ook even die van de buurvrouw doen. Kleine dingen waar enorm veel vriendelijkheid uit blijkt. En die vriendelijkheid heeft niet alleen effect op anderen, maar juist ook op jezelf.

4. Zoek opluchting

Er is altijd wel iets wat je zou kunnen afhandelen, maar wat je continu uitstelt. Het bellen van een klantenservice, een tandartsbezoek of het vervangen van een lamp… Vaak kleine klusjes die voor enorme opluchting kunnen zorgen zodra je ze wel gedaan hebt.

5. Rust in de tent

Innerlijke rust kan meestal pas ontstaan als de omgeving daar geschikt voor is en dat is best simpel op te lossen. Een goede schoonmaak in huis, ook al is het maar tien minuutjes, kan helpen om het rustiger te krijgen in jouw hoofd, waardoor er meer ruimte is voor geluk.

6. Fake it till you make it

Een neppe lach opzetten en doen alsof je vrolijk bent… Het klinkt een beetje onlogisch, maar het werkt echt. Een glimlach hoeft niet oprecht te zijn om je humeur te verbeteren.

7. Leer iets nieuws

Als kind kun je vol passie werken aan een schoolonderzoek, zielsgelukkig zocht je naar boekjes in de bibliotheek en als een spons nam je alle informatie tot je. Als volwassene kun je net zo gelukkig worden door simpelweg iets nieuws te leren. Kies een onderwerp dat echt bij je past en waar je iets aan hebt. Een nieuwe taal, een cursus mindfulness of een les yoga, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Ga jij deze tips vandaag uitproberen? Ze zijn heel makkelijk en werken echt!


WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF