fbpx

7 kleine geluksboosters voor jou

Soms voelt het alsof het geluk even ver te zoeken is en kun je wel een kleine geluksbooster gebruiken. Vaak denken mensen dat geluk pas ontstaat op een lange termijn, maar er zijn zoveel kleine geluksboosters die je ook echt kunnen helpen! Als je ze maar ziet…

1. Luister muziek

Probeer eens de tijd te nemen en een uurtje naar je favoriete muziek te luisteren. Luister met al je aandacht naar muziek die je blij maakt. Het geeft je rust en is daarmee een kleine geluksboost. Heb je veel liedjes die je leuk vindt? Maak eens een leuke playlist op Spotify met je favoriete muziek!

2. Rond een taak af die al lang aan je knaagt

In je hoofd spoken er regelmatig taken rond die al een tijd gedaan moeten worden. Zoals dat stukje muur waar je nog even een likje verf over heen moet halen. Ook een idee: pak even een doekje en haal het stof, dat je al wekenlang irriteert, weg.

3. Verzorg je planten

Mooie en leuke planten maken je huis en tuin een stuk vrolijker. Neem de tijd om de planten te verzorgen. Geef ze water, plaats ze over in nieuwe aarde, geef ze een plekje in de zon. Het is fijn om even druk bezig te zijn en met je hoofd alleen maar bij die planten te zitten. Tip: versier je plantenpotten!

4. Zoek contact met iemand waar je al een tijdje aan denkt

Soms wil je al tijden even een vriend(in) bellen, maar het komt er gewoon niet van.  Neem hier toch een keer de tijd voor. Klets met elkaar en prik meteen een datum om af te spreken. Vrienden verrijken je leven, vrienden hebben invloed op je geluk. Neem contact op met die vrienden en laat je geluk boosten.

5. Maak jezelf moe maar voldaan

Hoe heerlijk is het om na een wandeling thuis te komen. Je voelt je moe, maar nog nét lekker genoeg. Jog rondjes in het park, waai lekker uit op het strand, fiets door de weilanden, laad op in een bos, of doe even aan yoga.

6. Alles op orde

Chaos. Dit is iets wat vaak in je hoofd rondspookt. Om die chaos te laten zakken, geeft ordenen een erg voldaan gevoel. Ga bijvoorbeeld de kast ordenen of een stapel met tijdschriften. Dit is allebei fysiek, maar denk ook eens aan je eigen leven. Maak een planning, maak lijstjes, schrijf alles op. Zorg voor orde. Orde creëert rust en daarom is het een van de geluksboosters!

7. Geef iets

Geven maakt iedereen blij. Het maakt eigenlijk niet uit aan wie of wat je geeft. Je kunt iets te eten kopen in de supermarkt, een taart bakken, een kaartje versturen, iemand uitnodigen voor diner. Er zijn zoveel ‘dingen’ te geven waar mensen blij van worden.

En? Is het geluk nog steeds ver te zoeken? Met deze tips zal je geluk zeker weten geboost worden. Als je af en toe deze zeven geluksboosters gebruikt, dan kun je weer een tijd vooruit!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF