fbpx

7 kindvriendelijke stadsstranden in Nederland

Voor het zon-zee-strandgevoel hoef je niet naar zee, maar kun je gewoon naar deze kindvriendelijke stadsstranden gaan.

Wij zetten ze op een rijtje voor je:

1. Poortdok, Almere

Aan een mooi lang strand aan het IJmeer, vlak bij de A6 en Almere Poort vind je Poortdok. Met loungebanken, een speelhoek, heerlijk terras en open haard voor als het fris wordt.

2. Key West Beachhouse , Utrecht

Bij loungerestaurant Key West Beachhouse aan de Haarrijnseplas kun je koffie drinken, werken, ontbijten, lunchen, dineren, borrelen en high-winen.

3. Het Veerkwartier, Haarlem

De hippieachtige strandtent Het Veerkwartier op het strand van de Haarlemse Veerplas heeft gezonde gerechten voor kids, zoals kids burgertjes, biologische worstenbroodjes en speltpannenkoeken.

4. Blijburg, Amsterdam

Een echt buitenspeelparadijs voor de kinderen is Blijburg. Je kinderen kunnen heerlijk zwemmen en hun energie kwijt in de speeltuin. In het strandwinkeltje zijn leuke dingen te koop om je stranddag compleet te maken. In de snackwinkel haal je al je lekkers. Is het wat slechter weer? Dan is er binnen ook nog genoeg te doen, denk aan een goed gevulde spelletjeskast.

5. Soia, Utrecht

Het stadsstrand Soia is geopend voor een heerlijke lunch of diner. Je kunt er van de zon genieten in het zand, terwijl de kinderen in de grote speeltuin of binnen in de speelhoek spelen. En met kipnuggets of boterhammen met hagelslag op de menukaart, is Soia helemaal kindvriendelijk!

6. Zandfoort aan de Eem, Amersfoort

Zandfoort aan de Eem ligt toch echt midden in het land. Genoeg te doen voor volwassenen, zoals een salsacursus. En super leuk voor kinderen. Er is een speeltuin, een ijscokar en de kids kunnen zelfs genieten van een High Limo.

7. Strandeiland, Harderwijk

Een eiland met een heerlijk zandstrand. Trek je schoenen uit en loop met je blote voeten over het strand. Het water is kniediep dus de kinderen kunnen zich veilig vermaken in het water. Neem zelf wat lekkers mee of breng een bezoekje aan het strandpaviljoen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF