fbpx

7 feitjes over scheiden die je misschien nog niet wist

Van alle huwelijken in Nederland eindigen er één op de drie in een scheiding. Dat zijn jaarlijks gemiddeld 35.000 echtscheidingen. Een hele hoop… Dit is niet alleen voor degenen die uit elkaar gaan heel vervelend, ook voor de kinderen is dit een heftige gebeurtenis. De negatieve gevolgen van een scheiding voor kinderen is dan ook de grootste angst van ouders. Hieronder staan zeven feitjes over scheiden die je misschien nog niet wist. 

1. Vrouwen maken zich vaker zorgen over de scheiding dan mannen (48,7 procent tegenover 35,1 procent).  

2. Voor een scheiding in gang wordt gezet, is 42 procent van de mensen bang om te gaan scheiden.

3. Na de zomervakantie is er een piek in het aantal scheidingen. Ook na de voorjaarsvakantie en Valentijnsdag is het aantal scheidingen hoger dan gemiddeld. In november en december is het aantal scheidingen het kleinst.

4. Een ruime meerderheid van de ouders die scheiden ziet de negatieve gevolgen voor de kinderen als grootste angst (67,5 procent). Hierbij maken vrouwen zich vooral zorgen over het welzijn van de kinderen (71,2 procent) en mannen zijn voornamelijk bang dat de band met hun kinderen zal veranderen (38,6 procent).

5. Ruim 44 procent van de mensen die zijn gescheiden, geeft aan dat ze achteraf de scheiding anders hadden moeten regelen. ‘Het maken van betere afspraken’ wordt hierbij het vaakst genoemd.

6. Bijna 70% van de ondervraagden van het onderzoek geeft aan financiële zorgen te hebben met betrekking tot de scheiding. Bij vrouwen is dit percentage hoger dan bij mannen.

7. De gemiddelde tijd dat mensen bij elkaar zijn geweest totdat ze gaan scheiden is 15 jaar.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF