fbpx

6 tips om je winterhuid te beschermen

Onze huid heeft het zwaar in de winter. Kou, gure wind, regen, centrale verwarming… Juist nu is een goede verzorging belangrijk om er stralend uit te blijven zien en lekker in je vel te zitten. In samenwerking met hannah verzamelden we zes tips om je huid te beschermen in de winter.

1. Pas je producten aan op het seizoen

Elk seizoen heeft een andere invloed op je huid en in de zomer heb je andere producten nodig dan in de winter. Laat daarom regelmatig je huid meten door de hannah huidcoach. Zij kan met de Skin Analyzer je huidconditie meten en je voorzien van een goed productadvies, aangepast op het seizoen en de behoefte van je huid.

2. Hydrateren, hydrateren, hydrateren

In de winter heeft je huid te maken met veel vochtverlies. Hydrateren is daarom extra belangrijk. Dit kun je doen door onder je huidverbeterende crème een hydraterende spray te gebruiken zoals de Sparkling Spray. Deze kalmeert de huid tijdens de wintermaanden en zorgt er daarnaast voor dat je huid intensief en langdurig gehydrateerd wordt. Bijkomend voordeel van deze hydraterende spray is dat je huidverbeterende crème beter opgenomen wordt en je zelfs minder crème nodig hebt.

3. Siliconenolie geeft extra bescherming

Je huid beschermen tegen Koning Winter is van groot belang tijdens deze koude periode. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een product met een dubbele functie te gebruiken waar siliconenolie in zit. De siliconenolie beschermt je huid tegen de weersinvloeden van buitenaf en gaat vochtverlies tegen. Een leuke bijkomstigheid? Het vult tegelijkertijd fijne lijntjes en rimpels op! Hierdoor gaat je huid er egaal en gematteerd uitzien. Met de hannah Touch-familie is er voor iedere huid een passende crème waarin dit mooie en veelzijdige ingrediënt zit. Ga je op wintersportvakantie of werk je veel buiten? Kies dan voor een vollere en vooral intensief voedende crème op basis van een water-in-olie emulsie. Zo’n crème werkt als isolatie, waardoor de huid minder last heeft van de temperatuurswisselingen en het bijkomende vochtverlies. Het beschermt je huid optimaal tegen de extreme weersinvloeden en is daarom de ultieme faceguard.

4. Verhoog je weerstand

Een huid die actief is en in goede conditie kan zichzelf beter beschermen. Vergelijk het met je weerstand, wanneer deze goed is ben je minder vatbaar voor ziektes. Laat daarom regelmatig een hannah bindweefselmassage uitvoeren. Hierdoor zorg je ervoor dat je cellen actief blijven en de doorbloeding van je huid optimaal blijft. Het gevolg is dat je huid er gezonder uitziet en niet dof en vaal maar ook dat ze meer weerbaar is tegen het gure winterweer.

5. Gebruik een SPF

Ook in de winter is er uv-straling aanwezig en dit versnelt het verouderingsproces. Daarom is het verstandig je huid iedere dag in te smeren met een passende SPF uit de Sun Perfection lijn. Wil je weten welke SPF het beste bij jouw huidtype en het seizoen past? Breng dan eens een bezoek aan de hannah huidcoach. Zij kan je voorzien van de juiste informatie, want je huid is niet standaard en verdient een op-maat-gemaakt advies.

6. Vergeet lippen en handen niet

Vergeet de huid van je lippen, handen en de buitenste ooghoekjes niet. Deze plekken zijn altijd een beetje vochtiger en gevoeliger dan de rest van je huid. Hierdoor hebben ze veel last van de kou en kunnen ze ruw en rood worden. De Full Lips biedt uitkomst voor je lippen. Andere plekjes bescherm je door een keertje extra de Touch of Silk, of bij al een beschadigde huid, FiXing Touch, erop aan te brengen. Succes gegarandeerd!

Benieuwd naar welke hannah huidcoaches er bij jouw in de buurt zit? Check het op de salonlocator en laat je adviseren.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF