fbpx

De mooiste liefdesfilms om te kijken op Valentijnsdag

Valentijnsdag. De één smult ervan, de ander vindt het verschrikkelijk. Voor ons is het niet alleen een dag om de liefde met je geliefde te vieren, maar ook met de rest van de mensen van wie je houdt. Daarom hopen wij te te kunnen inspireren met een lijst met de mooiste liefdesfilms om een traantje bij weg te pinken of om even vreselijk te lachen. Ga jij een van deze films samen kijken met een loved one?

Bridgerton

Het is een van de best bekeken serie ooit, en daarnaast zeker verslavend om te kijken. De serie speelt zich af in de 19e eeuw en is gebaseerd op de boekenreeks van Julia Quinn. Daphne Bridgeton komt uit een vooraanstaande familie en wordt gepresenteerd op de huwelijksmarkt. Genoeg belangstelling voor de mooie Daphne, maar zij heeft maar oog voor 1 man: de woest aantrekkelijke maar onbereikbare Hertog van Hastings. Een serie waarin je je kunt verliezen in de plaatjes van de mooiste baljurken en buitenhuizen en maar hopen dat de duke dan ook voor Daphne kiest… Bijzonder is de kleurenblinde casting van de serie. De koningin en de hertog zijn gekleurd, terwijl gekleurde mensen in werkelijkheid in de 19e eeuw geen dansje aan het hof maakten.

Demain tout commence

Een mooie liefdesfilm hoeft niet altijd over de liefde tussen partners te gaan. Hoofdpersoon Omar Sy heeft zijn leven niet op orde. Hij is losjes in alles, zo ook met vrouwen. Op een dag wordt hij wakker en staat er een vrouw met een kindje bij zijn woonboot. Het blijkt zijn dochter te zijn. Niet veel later neemt de vrouw snel een taxi en verdwijnt. Omar Sy zoekt samen met zijn dochter naar de vrouw en probeert zo goed mogelijk voor haar te zorgen. In deze film zie je een prachtige vader-dochter band ontstaan. Te zien op Netflix.

Pieces of a woman

Dit is een pijnlijk realistische film over een stel dat bij de geboorte hun baby verliest. Hun relatie lijkt in het begin van de film nog een romantisch sprookje, maar na het verlies van hun kindje raken ze elkaar in hun wanhoop kwijt en lijdt het verlies van hun kind uiteindelijk tot een breuk. Een film die nog dagen door je hoofd blijft spelen en die herkenbaar moet zijn voor de vele vrouwen die een zwangerschap meemaakten die mis liep.

 

Little Women

Little Women speelt zich af in 1860 ten tijde van de Amerikaanse Burgeroorlog. De vier zussen Jo, Meg, Amy en Beth groeien op bij hun moeder. De zussen vinden ieder een weg in de maatschappij en in de liefde. De zussen hebben grotere ambities dan wat er van hen verwacht wordt als vrouw. Met name Jo, die als schrijver geld wil verdienen, worstelt met de beperkingen die vrouwen wordt opgelegd. Er ontstaat een vriendschap tussen Jo en haar rijke buurjongen Laurie. De film is gebaseerd op het boek van Louisa May Alcott.

Liever Verliefd

Wij snappen het hoor, als je deze Valentijnsdag niet alleen een traantje wil wegpinken maar ook even in een deuk wil liggen van het lachen. Dan is deze film echt een aanrader voor jou en het leukste is: onze eigen Wendy speelt één van de hoofdrollen. We moeten er even 20 jaar voor terug in de tijd, maar dan heb je ook wat. Deze humoristische film is te zien op Videoland.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF