fbpx

5x zo geniet jij langer van je vakantiegevoel

 

Meer dan zestig procent van de Nederlanders is het vakantiegevoel kwijt na de eerste werkdag. Nergens voor nodig natuurlijk, want dit kun je makkelijk tegengaan. Lees snel verder als je wilt weten hoe je langer kunt genieten van je vakantiegevoel.

1. Zet je internet uit

Zeker in het weekend en buiten werktijden is dit belangrijk. Je hebt natuurlijk je mailbox die moet worden bijgehouden, maar wie zegt dat dit ook moet buiten werktijden? Nergens voor nodig. Leg die telefoon dus even aan de kant en geniet van de rust. Laat al die berichtjes die de hele dag door binnen komen even voor wat ze zijn en lees eens een boek of ga eropuit.

Niet alleen je telefoon hoef je weg te leggen; ook je laptop, desktop, notebook en computer mag je gewoon met rust laten. Je bent niet voor niks vrij, toch? Het is ook leuk om een tijd lang enkel en alleen te internetten bij wifi-hotspots, dat doe je op vakantie immers ook. Laat je omgeving wel even weten dat je een tijdje offline gaat.

2. Kijk geen televisie meer

De televisie kun je ook maar beter uit laten staan als je nog even in je vakantiegevoel wilt blijven hangen. Je mist echt niks, alleen maar wat soapseries en nutteloze mediahypes. Als je dat én het nieuws een beetje kunt los laten, voelt het bijna alsof je op vakantie bent. Dan kan je immers het nieuws ook niet volgen. En wanneer je je wat verder verwijdert van de dagelijkse orde, voelt dat net alsof je nog lekker in een leuk vakantiehuisje in Zuid-Frankrijk zit.

3. Ontdek nieuwe plekken

Ga er eens op uit. Ontdek je stad opnieuw en ga eens dingen doen die toeristen normaal in je stad gaan doen. Vaak kom je erachter dat er veel meer in je stad te doen is dan je eigenlijk denkt. Hoe vaak ga jij nu echt op pad in je eigen stad?

Bovendien doet dit je denken aan vakantie, want als je op vakantie bent, ga je er over het algemeen meer op uit. Je wilt de omgeving leren kennen of het stadje waarin je logeert. Doe dit nu ook eens thuis, dat maakt het leven zoveel leuker. Ken je nu echt al elke uithoek van je stad of dorp? Zoek dan een leuk plaatsje in de buurt en ga op ontdekkingstocht.

4. Richt je huis in alsof het een vakantiehuisje is

Ruim je huis eens op alsof je je vakantiehuisje opruimt vlak voor vertrek. Minimalisme kan snel zorgen voor een instant vakantiegevoel. Dit komt omdat je op vakantie vaak niet meer bij je hebt dan wat je nodig hebt. Geloof ons, een opgeruimd huis is niet alleen prettig, maar zorgt ook voor een vakantiegevoel. Met minder zooi voelt je huis sneller aan als een vakantiehuisje. Tips nodig om rigoureus op te ruimen? Lees dit even.

5. Geniet

Misschien wel het allerbelangrijkste: geniet een beetje van het leven. Wat nog belangrijker is: geniet zonder schuldgevoel. Je hebt het recht om lekker te ontspannen in het weekend. Doe dit dus ook. Je hoeft die mails niet te lezen (en al helemaal niet te beantwoorden). Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar het blijft belangrijk om jezelf te laten genieten van je vrijheid. Om te beginnen, kun je deze fijne geluksmomenten doorlezen. Geluk gegarandeerd!

Bron: soChicken
Beeld: Shutterstock



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF