fbpx

5x kleine dingen die groot geluk brengen

Tegenwoordig is iedereen druk met van alles en nog wat. Studie, werk, de kinderen… En ga zo maar door. De kunst van druk zijn, is ook om je rust te vinden, gelukkig te blijven en vooral te genieten. Genieten van de kleine dingen. Uiteindelijk zijn het namelijk de kleine dingen in het leven die ons gelukkig maken. Ben je benieuwd hoe je nou kunt genieten van de kleine dingen tijdens de drukke periodes? Wij geven je tips!

1. Geniet van het moment

Neem de tijd voor de leuke momenten in het leven. Ben je op stap met de kids? Neem er de tijd voor en geniet. Je bewust richten op hetgeen wat je nu doet of beleeft, is een goede tip om te kunnen genieten van de kleine dingen. Denk niet gelijk weer na over wat je straks misschien nog moet doen. Hierdoor raak je namelijk afgeleid en ben je niet meer gefocust op het hier en nu.

2. Sta stil

Stil staan bij de dingen die je mooi vindt in het leven is altijd een goed idee. Ga ook eens een keer letterlijk stil staan. Adem eens goed in en uit. Soms is het fijn om een moment te nemen om te ervaren wat er allemaal gebeurt. Dit kan op ieder moment van de dag, op iedere plek die je je maar kunt bedenken. Sta bijvoorbeeld eens een keer wat langer stil op het station en kijk naar de mensen om je heen. Sta stil, kijk, adem en geniet!

3. Wat doe jij graag?

In onze drukke levens hebben we vaak maar weinig tijd voor onszelf. We zijn ’s ochtends al druk in de weer met de kinderen, daarna vlug naar het werk. Vervolgens een drukke dag op kantoor met verschillende meetings. Hup: weer naar huis om de kinderen op te halen. Boodschappen doen, eten koken en ga zo maar door. Maar neem je ook weleens tijd voor jezelf? Neem bewust de tijd voor jezelf, de dingen die jij het liefste doet en geniet van dit heerlijke gevoel. Me-time!

4. Maak je geen zorgen

Maak je geen zorgen om kleine dingen die er eigenlijk niet toe doen, of die je toch niet kunt veranderen. Zei iemand iets bots tegen je op het werk? Vat dit niet gelijk persoonlijk op. Misschien heeft je collega een slechte dag en is het helemaal niet zo bedoeld als jij denkt. Of sta je in de file? Wind je niet op, je kunt er tenslotte toch niks aan doen.

5. Leer van je fouten

Fouten maken is oké! Op het moment zelf is het maken van fouten natuurlijk nooit leuk. Je baalt van jezelf, terwijl dit geen zin heeft. Je bent echt niet de enige die fouten maakt. Zie dit als een leermoment en blijf positief. Het leven bestaat tenslotte uit vallen en weer opstaan!

Ben je ook benieuwd waarom lief en aardig zijn voor een ander gelukkig maakt? Lees dan de blog van onze gelukspsychologe Josje Smeets. WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF