fbpx

5x dé leukste kerstmarkten in Nederland die je moet bezoeken!

De decembermaand is weer begonnen en niets is leuker om in de kou met een dikke winterjas aan op een kerstmarkt te struinen. Kerstcadeautjes uitzoeken, glühwein drinken of misschien wel doelloos rondlopen. Het kan allemaal! Daarom hebben wij voor jullie dé leukste en gezelligste kerstmarkten uitgezocht! 

1.Magisch Maastricht

De kerstmarkt in Maastricht is een absolute aanrader. Je proeft overal de gezelligheid van deze Limburgse stad. De markt is verspreid over verschillende pleinen en straatjes. Op deze magische kerstmarkt kun je onder andere schaatsen op het wel bekende Vrijthof, genieten van een ritje in het reuzenrad of natuurlijk ‘ouderwets’ kerstshoppen! Magisch Maastricht, het winter wonderland van het Zuiden, kun je de hele maand december bezoeken!

maastricht

2. Royal Christmas Fair Den Haag

Op de Royal Christmas Fair in Den Haag kun je de sfeer, de geur en het ultieme kerstgevoel ervaren. Deze kerstmarkt bevindt zich op de Lange Voorhout en staat vol met gezellige kraampjes. Ook kun je jezelf hier voorzien van heerlijk glühwein of flammkuchen! De Royal Christmas Fair is geopend van 14 tot en met 23 december 2018.

kerst

3. Kerstmarkt in de grotten van Valkenburg

Al voor de 33ste keer wordt er een kerstmarkt in de Gemeentegrot van Valkenburg georganiseerd. Het is de oudste, grootste en meest bezochte ondergrondse kerstmarkt van Europa! In de grotten kun je proeven van een winterse kerstsfeer met overal lichtjes, muziek en eten. Deze kerstmarkt is geopend van 16 november tot en met 23 december 2018.

kerst

4. Drijvende kerstmarkt in Leiden

In Leiden pakken ze het weer heel anders aan. Daar kun je, midden op de Nieuwe Rijn: in het centrum van de binnenstad, een drijvende kerstmarkt vinden. Bij deze unieke kerstmarkt kun je ongeveer 84 kraampjes met leuke kerstcadeaus en lekker eten vinden. Ook is er een drijvende schaatsbaan en een podium met diverse activiteiten aanwezig. De drijvende kerstmarkt is geopend van 14 tot en met 25 december 2018.

kerst

5 Icey Amsterdam

In onze hoofdstad wordt er tijdens kerstperiode, midden op het Museumplein, een grote ijsbaan gebouwd. Na het schaatsen kun je uitrusten bij de knusse kerstmarkt, vlak naast de ijsbaan. Bij deze winterse chalets kun je shoppen of heerlijk eten. Ook is er live entertainment! Deze kerstmarkt is geopend van 14 december tot en met 26 december.

Amsterdam

Ben je klaar met rondsnuffelen op de kerstmarkt op het Museumplein? In Amsterdam is er vanaf 29 december tot en met 20 januari in de binnenstad van Amsterdam ook het Light Festival te bewonderen. Door middel van het verlichten van de stad worden er bijzondere verhalen verteld door jonge kunstenaars, erg bijzonder en inspirerend!

Amsterdam Light FestivalWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF