fbpx

Van rillingen tot rode oortjes: 5x boeken die je nú wil verslinden

Of je nu vooral op vakantie leest, of met een boek op je hoofd in slaap valt – lezen is altijd een goed idee. Niet alleen ben je zowel gefocust als ontspannen als je leest, je vergeet de wereld om je heen ook volledig – en dat is in ons drukke bestaan een ware verademing. Het beste medicijn tegen stress dus. Tenminste, als je een goed boek in handen hebt. Laten wij daar nou precies vijf heerlijke tips voor hebben.

Van ijzingwekkende thrillers tot eindeloze romantiek: er is voor ieder wat wil(d)s. En smaakt het leesvoer naar meer? Gelukje voor jou: sommige zijn onderdeel van een serie. Dat wordt eindeloos bingen deze zomer.

1. Een prachtig slotakkoord – Julia Quinn

Over series gesproken: fan van de Bridgertons? Dan lees je de boeken uit de Smythe-Smitch-serie ongetwijfeld ook in één ruk uit. Zoals de titel reeds doet vermoeden, hebben we hier te maken een slotstuk. Maar heb je de tijd, dan kun je ook beginnen bij deel 1: Een onverwacht duet en je via deel 2 (Een valse noot) en 3 (De gevoelige snaar) naar de finale werken. Klinkt dat je als iets te veel muziek in de oren? Lees Een prachtig slotakkoord dan lekker los. Het boek vertelt over Sir Richard Kenworthy, die op een van de beruchte muzikale avonden bij de Smythe-Smiths in de dochter des huizes, Iris Smythe-Smith, de ware liefde denkt te hebben gevonden. Maar.. Iris is nog niet zo overtuigd. Als Richard haar een aanzoek doet, weet ze zeker dat er, in tegenstelling tot haar bonkende hart, iets niet klopt. De vraag is natuurlijk: wat?

2. Mayday Suzanne Vermeer

Mocht je het naar aanleiding van onze vorige tip een beetje te warm hebben gekregen, duik dan in de nieuwste thriller van Suzanne Vermeer. Kan geen zwembad en zweetsnor tegenop. In het boek volgen we Charlie Muller, die met haar vriend op vakantie is in Stockholm. Alles goed en aardig, tot ze het verschrikkelijke nieuws krijgt dat het zeilschip waarmee haar broer Peter, zijn vrouw Femke en Femkes broer Robert een tocht over de Oostzee maakten, is gezonken. Femke en Robert worden al snel gevonden, maar Peter blijkt overboord geslagen, verdronken en spoorloos. De Zweedse politie vermoedt een botsing met een walvis (ja, dat is daar gangbaar) en onderzoekt de zaak niet verder, maar Charlie blijft het gevoel houden dat er iets niet klopt. Samen met journalist Elina Kjellberg gaat ze op zoek naar de waarheid. Brrrr.

3. De rivalen – Vi Keeland

Toch maar weer een beetje opwarmen hoor – en geloof ons, met dit boek van Vi Keeland zit je voor je het weet op koortsniveau. Je bent een steamy novel of niet – al moeten de hoofdpersonages Weston Lockwood en Sophia Sterling eerst nog behoorlijk ontdooien. Ze hebben namelijk een grondige hekel aan elkaar, en hun families ook. Tot er een luxehotel uit de hoge erfenishoed wordt getoverd. Aangezien beide families graag op deze goudmijn willen zitten, volgt er een hevige strijd. Om het hotel en ook om elkaars hart. De belangen zijn torenhoog, en iedereen wil elkaar eruit eh, wippen. Daarover gesproken: kunnen Sophia en Weston de familievete stoppen en voor elkaar kiezen?

4. Alleen nog vandaag – Linda Hakeboom

Dan een verhaal van geheel andere orde. Hoe ga je om met het bericht dat je kanker hebt? Wat doet het met je toekomst, maar ook met je verleden? In haar indrukwekkende boek Alleen nog vandaag vertelt Linda Hakeboom over opgroeien in een onveilige omgeving, de gevolgen daarvan, eindelijk kunnen zijn wie je bent en natuurlijk over de aanleiding van het boek: de diagnose kanker die Linda krijgt als ze 34 jaar oud is. Het ‘doodvonnis’ blijkt iets te doorbreken wat ze nooit voor mogelijk heeft gehouden. De opeenstapeling van nare gebeurtenissen uit haar verleden, schudt ze opeens moeiteloos van zich af, waarmee ze een lange geschiedenis van doorgegeven pijn een halt toeroept.

5. De perfecte zoon – Freia McFadden

Bij sommige boeken weet je in één oogopslag dat je een loeispannend exemplaar in handen hebt. In het geval van De perfecte zoon komt dat door de vraag die op de cover staat: ‘Hoe ver ga jij om je kind te beschermen?’. Het zegt eígenlijk al genoeg, maar toch nog even iets over het verhaal. Erika heeft een perfect gezin, totdat er op een avond twee rechercheurs op haar stoep staan. Een middelbare scholiere is vermist – en Erika’s tienerzoon is de laatste die haar levend heeft gezien. Het nare is dat Erika altijd al iets duisters heeft gezien in haar ogenschijnlijk perfecte zoon. Ze wil wel geloven dat hij onschuldig is, maar als het bewijs zich opstapelt, kan ze de waarheid niet ontkennen. Zou hij het ondenkbare hebben gedaan?WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF