fbpx

5 x waarom je de nieuwe Penoza-film niet mag missen + winactie

Wat was het heerlijk, die vijf seizoenen Penoza op de televisie. Ook hooked? WENDY Online mocht de film Penoza: The Final Chapter alvast zien en geeft vijf redenen waarom je ‘m niet mag missen. Vandaag is de première en vanaf 28 november draait hij in de bioscoop.

1. Superrol van De Zwarte Weduwe

Was Monique Hendricks, die de rol speelt van Carmen van Walraven, al de ster op televisie, in de film is ze de absolute ster. De film begint in Canada, waar Carmen als serveerster werkt in een wegrestaurant. Iedereen in Nederland denkt dat ze dood is en Carmen doet haar best om in Canada onder de radar te blijven. Als een collega van haar wordt verkracht gaat het mis: Carmen bemoeit zich ermee, wordt opgepakt en keert gedwongen terug naar Nederland. Het acteerwerk van Monic Hendricks is fantastisch: ze zorgt ervoor dat je vanaf de eerste minuut op het puntje van je stoel zit.

2. Lekker veel actie

De film zit vol bloedstollende actie scenes, meer dan in de televisieserie. Helikopters, vuurgevechten, brandende mensen, vliegtuigen, overvallen: het zit er allemaal in. En heel veel close gedraaide gevechten. Het is behoorlijk bloederig allemaal, maar al die actie geeft het verhaal een enorme vaart. Carmen is nog niet vrij als er alweer nieuw gevaar dreigt…Geweldig bedacht is de scène aan het einde van de film waarin de hele familie in Zuid-Amerika is. Iets met stieren en gevaar, meer verklappen we niet…

3. De lieve moeder overtuigt

3.     Dat Carmen naast een keiharde ook een lieve moeder is die zielsveel van haar kinderen houdt en hen wil beschermen is ook in de film de kracht. Na de zogenaamde dood van hun moeder hebben de kinderen hun leven weer opgepakt en zijn ze eindelijk veilig, maar dat verandert allemaal als Carmen weer terug is op Nederlandse bodem. Er zijn nog genoeg mensen die met haar willen afrekenen en ook haar kinderen lopen gevaar. Doordat Carmen bij elke keuze die ze maakt de veiligheid van de kinderen voorop zet, blijf je haar als kijker een lieve moeder vinden en kun je je met haar identificeren. Terwijl ze in werkelijkheid natuurlijk een thrillseeker is die ellende over zichzelf blijft afroepen en haar kinderen daar keer op keer in meesleept. Het einde van de film is dan ook behoorlijk onverwacht…

4  4. Een fijn internationaal tintje    

D   De film heeft een fijn internationaal tintje, met prachtige scènes in een Canadees en Zuid-Amerikaans decor. Het schijnt dat deze internationale scènes later aan het scenario zijn toegevoegd om van Penoza een echte film te maken, en niet een veredelde serie. Slim. Carmen die koffie schenkt in een Canadees wegrestaurant, de Zuid-Amerikaanse villa van de internationale maffiabaas; het geeft de film zeker extra sjeu.

5. Beter dan de serie

5.     Het is een trendje om van een succesvolle serie een film te maken. De Breaking Bad-film komt eraan, van de Amerikaanse maffiaserie The Sopranos wordt een film gemaakt, Downton Abbey draait nu in de bioscoop. Voor de makers is het nog niet zo makkelijk om van een serie een succesvolle film te maken. Het moet uitdagend en herkenbaar zijn voor de fans, maar tegelijk moet je een nieuw, spannend verhaal bedenken dat ook voor een nieuw publiek toegankelijk is. Een film kan snel geforceerd overkomen. Maar Penoza: The Final Chapter is eigenlijk nog beter dan de serie. De laatste twee seizoenen waren erg gruwelijk en hard, waardoor Carmen soms te onsympathiek werd, maar in de film ga je weer echt van haar houden. Haar menselijkheid is terug. En, ook fijn, door het grote doek komt dat allemaal net meer binnen.

Winnen

We mogen vijf keer twee kaarten en een leuke goodiebag weggeven voor de film Penoza: The Final Chapter. Ook zo’n zin om de film te zien? Vertel dan onder ons Facebookbericht waarom jij dit zo graag wilt winnen. De kaartjes zijn te besteden in elke bioscoop waar de film draait. De goodiebag bevat onder andere een boek waarin de lezer wordt meegenomen achter de schermen van de film Penoza en de Nederlandse film. De actie loopt tot 28 november.

AIF Artwork Cover DFW sticker 5 x waarom je de nieuwe Penoza-film niet mag missen + winactieWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF