fbpx

5 tips voor het schoonhouden van jouw beugel of gebitsbeschermer

Heb jij een beugel of gebitsbeschermer? Dan ben je zeker niet de enige; naast dat veel kinderen natuurlijk een beugel hebben, kiezen ook steeds meer 30-plussers voor een (doorzichtige) uitneembare beugel. Ook gebitsbeschermers zijn mateloos populair, niet alleen voor tijdens het sporten, maar juist ook tegen tandenknarsen en snurken. Veel mensen vergeten echter vaak om hun beugel of gebitsbeschermer schoon te maken, wat voor onaangename geurtjes kan zorgen. Lees nu onze tips en je vergeet het nooit meer!

Reinigen, reinigen, reinigen

Ziektekiemen zoals bacteriën leven overal, ook in je mond. Juist omdat je een uitneembare beugel of gebitsbeschermer (bijna) dagelijks gebruikt, is het essentieel voor jouw mondgezondheid om ‘m goed te reinigen. Doe je dit niet? Dan kunnen ziektekiemen hun gang gaan en zich vermenigvuldigen in het apparaat. Dit kan je mondgezondheid beïnvloeden en zorgen voor, bijvoorbeeld, een slechte adem. Maak van het reinigen van je beugel of gebitsbeschermer dan ook een gewoonte en doe dit het liefst iedere keer nadat je ‘m hebt gebruikt.

Gebruik een gespecialiseerde reiniger

We poetsen allemaal onze tanden. En waarom? Om ons gebit schoon en gezond te houden natuurlijk! Om diezelfde reden is het schoonmaken van beugels en gebitsbeschermers net zo belangrijk. Kies daarbij voor een gespecialiseerde reiniger voor beugels en gebitsbeschermers, zoals Corega Pro Beugels & Bitjes. Corega Pro Beugels & Bitjes tabletten zijn een eenvoudige oplossing voor het onderhoud van beugels en gebitsbeschermers. Met deze reinigingstabletten dood je 99,9%* van de bacteriën die een slechte geur veroorzaken en verminder je vlekken en verkleuringen zonder te krassen. De tabletten zijn geschikt voor alle verwijderbare beugels en gebitsbeschermers, zoals transparante beugels, draadbeugels, nachtbeugels en sportbitjes.

Een zachte borstel is de way to go

Fun fact: 22% van de Nederlanders heeft een beugel of gebitsbeschermer, of heeft een kind dat er gebruik van maakt. Dat zijn dus een hele hoop mensen die hun beugel of gebitsbeschermer moeten reinigen! Naast het gebruiken van de juiste reiniger is het ook aan te raden om een zachte borstel te gebruiken bij het schoonmaken. De stappen zijn als volgt: laat een reinigingstablet van Corega Pro Beugels & Bitjes in voldoende warm water vallen. Laat de beugel of gebitsbeschermer drie tot vijf minuten in het water met opgeloste tablet weken en borstel die daarna af met een zachte borstel. Zo haal je eventuele achtergebleven resten goed weg en voorkom je krassen.

Spoel ‘m goed af

En laten we vooral de laatste stap niet vergeten: na het schoonmaken is het ook goed om de beugel of het bitje nog even af te spoelen. Zo voorkom je dat er nog resten van de tabletoplossing in je mond terechtkomen.

In de vaatwasser? Zeker niet!

‘Kan dat niet gewoon in de vaatwasser?!’, denk je misschien. Maar dat is niet het geval. Extreme hitte zorgt er namelijk voor dat je beugel of gebitsbeschermer kromtrekt. Kokend of zeer heet water, en daarmee ook de vaatwasser, moet je dus te allen tijde vermijden.

Tijdig vervangen

En tenslotte: voor je gebit en mond is het goed om in de gaten te houden of je beugel of bitje nog goed past. Mocht hij toch vervormd zijn, vervang ‘m dan op tijd!

Probeer Corega Pro Beugels & Bitjes nu, voor slechts €6,99 per 30 tabletten. Te koop bij Kruidvat, Trekpleister, AH, Etos en Jumbo.

*in laboratoriumtestenWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF