fbpx

5 tips om spierpijn na het sporten te verminderen

De ‘beloning’ na een pittige workout: spierpijn. Het is hét bewijs dat je hard hebt gewerkt en jezelf hebt uitgedaagd. Toch voelt het niet altijd even fijn, maar wees gerust deze pijn kan meestal geen kwaad. Wil je toch wat minder spierpijn na je volgende workout? Deze simpele tips helpen je om spierpijn te verminderen. 

1. Warming-up & cooling down

Het is nooit goed om meteen te beginnen met je workout zonder dat je eerst wat tijd hebt genomen om je lichaam hierop voor te bereiden. Een warming-up zorgt ervoor dat je stofwisseling versnelt. Je spieren worden hierdoor sneller voorzien van zuurstof en energie en dat hebben  ze nodig. Het resultaat: minder spierpijn en een betere sportprestatie. Minstens zo belangrijk is de cooling down na je workout. Verrassend genoeg is een cooling down niet alleen bedoeld om spierpijn te voorkomen. Het is voornamelijk belangrijk om duizeligheid te voorkomen en beter te herstellen van het sporten.

2. Eet!

Wanneer je traint, heb je meer calorieën nodig dan op een gewone dag. Het bepaalt namelijk hoe snel je spieren zich gaan herstellen. Wat is dan het beste om te eten na je workout? Vruchten met een donkere schil zijn aan te raden, bijvoorbeeld een handje bosbessen. Die kun je natuurlijk als tussendoortje eten, maar je kunt ze ook in een smoothie verwerken óf in een bakje kwark met noten en fruit. Zo sterken je spieren aan en heb jij een voldaan gevoel.

3. Neem een goede douch

Een ijsbad wordt vaak gebruikt voor een sneller herstel van de spieren. Door het koude water worden er veel processen in het lichaam in gang gezet, zoals het vernauwen van bloedvaten en het verhogen van de bloeddruk. Hell no dat jij jezelf in een ijsbad laat zakken? Een goed alternatief is het nemen van een douche, waarbij je om de twee minuten de temperatuur wisselt tussen 40 graden en 10 graden. Dit zorgt ervoor dat je bloed sneller gaat stromen met als resultaat, minder spierpijn de volgende ochtend.

4. Perfecte roller

Na een intensieve workout staan je spieren flink op spanning. Een roller stimuleert, net als een massage, de bloeddoorstroming in de spieren. De gewricht- en spierenroller van Puressentiel werkt uitstekend tegen spierpijn. Deze masserende roller heeft een combinatie van 14 essentiële oliën met een ontspannende geur. Uitstekend voor een snelle massage en perfect te combineren met wat me-time na je workout.

puressential

5. Goede nachtrust

Je zult wellicht ook merken dat je na het sporten extra moe bent. Je spieren herstellen namelijk het snelst tijdens de nachtrust. Dat komt omdat je lichaam ook extra slaap nodig heeft om goed te kunnen herstellen. Gebruik dit excuus en draai je ’s ochtends lekker nog een keer om. Mocht je vrij zijn natuurlijk, want we willen geen ruzie met je baas.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF