fbpx

5 prachtige maar onbekende vakantiebestemmingen in Spanje

Een van de populairste vakantielanden is Spanje, maar veel bestemmingen zijn onbekende vakantiebestemmingen en zijn niet zo bekend als Barcelona, Málaga en Valencia! Er zijn nog een heleboel bestemmingen die de moeite waard zijn om te bezoeken, maar waar je nog niet (vaak) van hebt gehoord. Wij zetten er vijf voor je op een rij.

1. Altea

Het stadje Altea is het meest artistieke stadje aan de Costa Blanca. Het is een stadje vol kunst, witte huizen, smalle straatjes en… de kust! Het heeft een oud en een nieuw centrum. Het oude centrum ligt op een heuvel en kent veel gezelligheid en er komt veel kunst terug in de vorm van muziek, literatuur, schilder- of beeldhouwkunst. Het nieuwe centrum ligt beneden aan de heuvel en is veel moderner en heeft nieuwere, modernere winkels. Vakantiehuisjes in Altea zijn er van groot tot klein en van dichtbij de kust tot in het oude centrum.

Altea

2. Cordoba

Cordoba is een stad in Andalusië in het zuiden van Spanje. Het is erg goed bereikbaar voor als je van plan bent om toch een dagje naar Málaga te plannen of een ander uitstapje wil doen. Je kunt er makkelijk komen met het openbaar vervoer. Cordoba heeft vele bezienswaardigheden te bieden, uit de Romeinse en Moorse tijd. De bekendste bezienswaardigheid is de Mezquita moskee-kathedraal. Leuke verblijfplaatsen in Cordoba zijn er genoeg!

Cordoba

3. Cartagena

Cartagena is een stad en een havenplaats. Het ligt in het noorden van Colombia aan de Caribische kust. Het is erg interessant als je een liefhebber bent van geschiedenis en cultuur. Maar ook voor de liefhebbers van het strand is het perfect; je kan genieten van de prachtige Caribische stranden. Nog een leuk feitje; in deze stad wordt likeur 43 gemaakt! Reden genoeg om deze lekkere likeur daar te proeven. Bekijk het grote aanbod vakantiehuisjes in Cartagena.

Cartagena

4. Iznájar

Iznájar is een van de mooiste dorpjes van Andalusië. Het dorpje heeft een merkwaardige setting en is gelegen op een heuvel aan het meer. Genoeg plekken waar je kan genieten van een prachtig uitzicht. Het is klein, maar elk straatje is de moeite waard om te zien! Er is een groot aanbod aan leuke en gezellige vakantiehuisjes in Iznájar.

Iznájar

5. Peñíscola

Peñíscola is een klein kustdorpje in de regio Valencia. Ook deze stad heeft een lange geschiedenis. Het kasteel dat gelegen is op de rotsen steekt 64 meter boven de zee uit en is daarom een van de bekendste bezienswaardigheden van dit dorpje. Naast de historie van deze stad, kun je ook genieten van de prachtige kust en de boulevard. Een goede combinatie van cultuur en strand en fantastische vakantiehuizen!

onbekende vakantiebestemmingen

Dit artikel is geschreven in samenwerking met NOVASOL. Boek de leukste vakantiehuizen in Europa op hun website!

Met de kortingscode WENDY12 heb je 5% korting voor je volgende vakantiebestemming. Meer informatie vindt je op www.novasol.nl/wendy.

Lees hier de mooiste vakantiebestemmingen in Frankrijk.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF