fbpx

5 feiten waardoor je je beter gaat voelen!

Concentratieproblemen? Ruzie? Kleine winterdip? Niet getreurd! Met onderstaand lijstje is dit zo opgelost. Tijd voor een gezonde dosis funfacts!

1. Onverwachts berichtje

Krijg jij wel eens dat onverwachte lieve berichtje van je vriend of vriendin? Doe het dan vooral eens terug! Onverwachte telefoontjes en berichtjes kunnen namelijk meteen de gemoedstoestand en het welzijn van je dierbare verbeteren. Kortom, pak die telefoon erbij en verras je lieve moeder, vriend, vriendin met een lief berichtje! Scoor je gelijk wat karmapunten.

2. Lange vriendschap

Als een vriendschap langer dan zeven jaar bestaat, dan zal deze vriendschap meestal ook een heel leven lang standhouden. Dus mocht je net in het achtste jaar van je vriendschap de ergste ruzie ooit hebben gehad, geen paniek! Echte vriendschap gaat nooit kapot, althans, na zeven jaar dan:)

3. Gamen is goed voor je relatie!

Het blijkt dat vrouwen die online videogames spelen meer happy zijn in hun relaties dan vrouwen die geen online videogames spelen. Dus mocht je vriend weer FIFA zitten te spelen, pak die controller en vergroot je happiness!

4. Muzikaal studeren

Ben je aan het studeren of aan het werken, en je wil naar muziek luisteren? Luister dan muziek zonder zang! Als je namelijk schrijft, leest of studeert en tegelijkertijd luistert naar muziek zonder vocals, stelt het je in staat om je beter te concentreren. Ga eens voor die klassieke muziek! Tip van de dag: Ludovici Enaudi (van onder andere de film Les Intouchables).

Bekijk hier tegelijk ook zes andere effecten die muziek luisteren heeft op het brein.

5. Knuffelen geeft vertrouwen

Het is al vaker bewezen, knuffel er maar op los en het liefst zo lang mogelijk! Als je minstens 20 seconden knuffelt met iemand, dan brengt dat het hormoon oxytocine vrij, waardoor je getriggerd kan worden om diegene meer te vertrouwen. Dus geef die vriend of vriendin een stevige lange knuffel en aan het vertrouwen zal het niet liggen! WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF