fbpx

5 dingen om voor op te passen in je relatie

De liefde wordt bezongen en bewierookt en het hebben van een relatie is inderdaad heel mooi… Hoe je ‘m mooi houdt? Voorkom sleur! 

Dus even op een rij, probeer dit vooral te vermijden:

1. Inderdaad: sleur

Vrijdag patatdag, zondag koffie bij de schoonouders, zaterdag seks. Om de week dan. Mag het alsjeblieft wat spannender?

2. De jonge nanny

Jude Law, Ethan Hawke, Ben Affleck: allemaal vielen ze – hoe cliché ook – voor de charmes van hun kindermeisjes. Gelukkig makkelijk op te lossen: ga voor een gezellige oppas-oma.

3. De motorfiets

Want een motorfiets = midlifecrisis. En inderdaad, midlifecrisis = slippertje. Hoewel Marilyn Monroe hier ooit over zei: ‘Echtgenoten zijn vooral goede minnaars als ze hun vrouw bedriegen’…

4. Het joggingpak

Dat mag je best aan. Soms. Want andersom wil jij ook niet dat hij dagelijks in een campgingoutfit rondloopt, toch?

5. Hoofdpijn

Natuurlijk is jullie seksleven niet meer zoals het was, maar om nu elke avond met hoofdpijn onder de dekens te duiken… Stel je niet aan, maak zin, of neem een aspirientje.

Relatietherapie in app-vorm

Deze 5 tekenen voor zijn? Roel Elshout (43) en Andrea Davina (41) deden elk jaar een APK voor hun relatie: tijdens een romantische date checkten ze of ze nog een jaar wilden ‘bijtekenen’. Zo kwamen ze op het idee voor de app Relationshift: een 21-daags programma met elke dag een nieuwe vraag of opdracht. Het doel is intimiteit, meer verdieping, een beetje mindfulness en uiteraard: gewoon eens goed samen praten.

Wist je dat…

Maar liefst tien procent van de bevolking volgens de Britse bioloog Robin Baker het resultaat van een slippertje is? Dat betekent niet per se dat er relatief veel vreemdgangers rondlopen. Buitenechtelijke seks resulteert namelijk sneller in een zwangerschap.

Hoe dat kan? Bij een minnaar komt een vrouw sneller en vaker klaar, waardoor spermacellen krachtiger de baarmoeder worden ingetrokken dan wanneer ze seks heeft met haar partner. Daarbij produceert een minnaar twee keer zo veel spermacellen als een man met een vaste relatie.

Tekst: Nienke BlokhuisWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF