fbpx

4x goede tips om gelukkiger te worden

Dankbaar zijn voor de dingen die je hebt, draagt bij aan het ervaren van geluk. Toch is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe kun je nog dankbaar zijn als we eigenlijk alles wat we willen al hebben? Als alle kans en mogelijkheden gewoon voelen dan is het de hoogste tijd om dingen te veranderen. Wij helpen je op weg met deze vier tips!

1. Tel je zegeningen

Het klinkt wellicht een beetje cliché, maar je beseft je vaak pas wat je hebt als het er niet meer is. Geregeld worden mooie dingen verdoezeld door irritatie en stress. Negatieve aspecten trekken snel onze aandacht en daardoor vergeten we soms wat er wél is.

Maar hoe zet je dit om? Je kunt een boekje bijhouden waarin je elke dag een ding opschrijft dat goed gegaan is. Beschrijf waarom het goed ging en waaraan je dat te danken had. Je zult zien dat het je helpt om bewust te worden van de mooie dingen die gebeuren. Door het aan het eind van de dag te doen kun je op een relatief eenvoudige manier de dag positief afsluiten.

2. Onthouding van luxe

Vaak is het eerste stukje chocola het lekkerst, maar zijn de stukjes die volgen alweer gewenning. Van nature hebben we de neiging om te wennen aan alles wat goed is. Door jezelf een periode te onthouden van luxe (zoals tussendoortjes of kleding kopen), zul je zien dat je daarna weer gaat waarderen wat je hebt.

3. Bedank de ander

Dankbaarheid wordt versterkt zodra je dit uitspreekt naar anderen. Het zal niet alleen een positief effect hebben op jezelf, maar ook op de ander. Bedank de ander voor zijn hulp of schrijf eens een kaartje naar diegene die veel voor jou betekent.

4. Leef in het nu

Tegenwoordig zijn we een groot deel van onze tijd gefocust op het scherm van onze telefoon. Als we over straat lopen, in de trein zitten en zelfs als we met vrienden zijn, richten we ons geregeld op onze telefoons. Probeer dat eens niet te doen en ga wandelen. Het doel is niet om van punt A naar punt B te komen, maar om te genieten van de weg ernaartoe. Neem een paar keer per week twintig minuten de tijd om een rondje te lopen en kies elke keer een andere route. De frisse lucht en het bewust worden van de omgeving helpen stress te verminderen en maken het gemakkelijker om te genieten van de mooie dingen in het leven.

Foto: ShutterstockWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF