fbpx

Ben jij een echte vleesliefhebber? 4 x het lekkerste vlees voor op de barbecue

Het seizoen voor de warme en gezellige barbecue-avonden komt er weer aan. Maar wat moet je nou op die barbecue leggen? Wij hebben een paar opties voor je verzameld waar zelfs de meest kritische eters van gaan watertanden.

1. De bierkip

Je raadt het niet, maar de bierkip is een hele kip van de barbecue, bereid op een blikje bier. Waarom dit zo lekker is? Omdat het bier door de hitte gaat condenseren. De stoom die daarbij vrijkomt zorgt ervoor dat de kip lekker mals en sappig blijft, terwijl de buitenkant heerlijk knapperig wordt. De bierkip is niet alleen geschikt voor vrienden of familie die van bier houden, maar ook voor iedereen die niet zo weg is van bier. Het bier geeft namelijk bijna geen smaak af en is vooral bedoeld voor het stoomeffect en de stabiliteit van de kip. Deze staat namelijk rechtop in de barbecue. Het duurt ongeveer een uurtje om de kip klaar te maken en is een echte aanrader voor alle kip liefhebbers.

2. Buikspek

Buikspek is hét ideale vlees voor op de barbecue. Het heeft een rijke, vlezige smaak en een zachte textuur. Doordat het vlees een hoog gehalte aan vet bevat, krijgt het vlees een sappige en malse smaak. En juist door dit vlees op de barbecue te leggen krijgt het een knapperige buitenkant en een zachte binnenkant, maar let op dat je de zwoerd naar boven legt. Anders kan het vlees vlam vatten en dus aanbranden. 

Buikspek kopen? Tegenwoordig kun je dat dus ook online doen. Je bestelt het vlees, vult de gewenste datum in en zij zorgen ervoor dat je die dag vers en goed kwaliteitsvlees op de barbecue kunt leggen. Ideaal! 

3. Biefstuk

Met een biefstuk kun je meerdere kanten op. Naast dat het vlees is dat erg veel mensen lusten, kun je het op verschillende manieren bereiden: spiesjes, steak of puntjes. Er bestaan daarnaast ook veel soorten biefstuk: entrecote, ossenhaas, kogelbiefstuk of T-bone steak. Zo is er voor elk wat wils. Een biefstukje heeft niet zoveel nodig, aangezien het stuk vlees van zichzelf al een rijke smaak heeft, maar je kunt het altijd marineren in een mengsel van olie, peper en een snufje zout.

4. Hamburger

Niet zoveel zin om lang achter die barbecue te staan of hebben je kinderen al honderd keer geroepen dat ze honger hebben? Dan is een hamburger een goede keuze. Dit stuk vlees hoort dan volgens velen ook thuis op de barbecue. Je kunt de hamburger drie minuten per kant laten garen en vervolgens op een broodje leggen – klaar is Kees! Probeer er niet al te veel aan te doen en draai de burger maar één keer om. Anders kan het zijn dat de burger zijn vocht verliest en dus een droge lap vlees wordt. Makkelijker kan het bijna niet, toch?WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF