fbpx

Fit en gezond met Nicolette Kluijver: ‘Ik kan me nauwelijks herinneren hoe vlees smaakt’

Het is deze week de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. Presentatrice Nicolette Kluijver eet al bijna haar hele leven geen vlees. In de rubriek Fit en gezond met… legt ze uit welke invloed dit heeft op haar gezin.

Hoe belangrijk is gezond leven voor jou?

‘Gezond leven is heel belangrijk voor mij! Ik voel me goed bij gezond eten, bewegen en ik probeer stress zoveel mogelijk uit mijn leven te bannen. Het is fijn om voor je lijf te zorgen door gezond te eten. Dat doe ik door veel groenten en fruit te eten. Ik sport veel en eet eigenlijk bijna altijd gezond. Ik ben graag buiten en probeer me zo min mogelijk druk te maken over zaken die je toch niet kunt beïnvloeden. Eigenlijk eet ik al heel mijn leven vegetarisch. Bij mijn ouders thuis aten ze wel vlees, maar ik wilde toen al geen vlees eten. Ik kan me ook nauwelijks herinneren hoe vlees smaakt… Met HelloFresh eet ik altijd vers en gevarieerd. Mijn creativiteit in de keuken beperkte zich hiervoor tot rode pasta of rijst en ei. Ik sta nu echt te kijken van mezelf, vooral de lekker snelle gerechten zijn bij ons thuis echt een uitkomst. Mijn favoriete HelloFresh-recept is de farfalle met bospaddenstoelenpesto, maar ook de boekoeloekoeburger doet het goed bij de kids.’

Je zoon Jesse eet sinds kort minder vlees, hoe gaan jullie daar in het gezin mee om?

‘Ik steun dat natuurlijk, maar ik laat mijn kids zelf beslissen of ze vlees willen eten of niet. Echter weten ze wel wat ze eten, daar ben ik duidelijk en eerlijk in. Dat heeft nu het resultaat dat Jesse geen vlees meer wil eten. Je ziet de interesse naar vegetarisch eten ook groeien onder Nederlanders. En er zijn ook steeds meer opties om vlees te vervangen. Laatst aten we een bloemkoolsteak van HelloFresh – de vegetarische variant van een steak – en chili sin carne in plaats van con.’

Wat doe je aan beweging?

‘Ik sport heel veel, het maakt mij vrolijk. Als ik niet sport, ben ik de helft minder vrolijk.’

Wat is je ochtendritueel?

‘In de ochtend probeer ik stil te staan waar ik dankbaar voor ben. Het schijnt mijn hele dag te beïnvloeden. Ik ben sowieso een vrolijke vogel. Een langslaper ben ik niet. Meestal sta ik meteen op. Ik ga hup uit de veren en omarm de dag. Een uitgebreid ontbijt vind ik niet nodig. Ik begin de dag met veel fruit en een bakje koffie.’

Dilemma: voor altijd veganistisch eten of toch weer vleeseter worden?

‘Voor altijd veganistisch. Dat is beter voor het milieu en er komt geen dierenleed aan te pas. Daarnaast kan ik me niet meer voorstellen om vlees te eten. We kunnen onze CO2 uitstoot reduceren door vegetarisch te eten. Bewust eten hoort bij een betere wereld. Het eten van vlees en vis hoeft van mij heus niet radicaal uit je leven te verdwijnen, maar ik denk dat het al een heel groot verschil kan maken wanneer we per week één dagje minder vlees eten.’

Voel je je nog hetzelfde als toen je twintig was?

‘Ik voel me beter. Ik ben meer in balans, gelukkiger met mijn lijf en in mijn hoofd.’

Wat maakt jou het meest gelukkig?

‘Mijn kinderen en mijn dieren maken mij het meest gelukkig.’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF