fbpx

4 tips voor het aanvragen van een zakelijke lening

Heb je geld nodig voor jouw bedrijf? Dan kun jij je tot familie of vrienden richten. Misschien dat zij je het geld kunnen en willen lenen dat je nodig hebt. Helaas is dit niet altijd mogelijk, want soms gaat het om een groot bedrag. Daarbij komt dat niet iedere ondernemer het prettig vindt om geld van mensen uit zijn directe omgeving te lenen. Gelukkig is er nog een andere manier, want je kunt een zakelijke lening aanvragen. In deze tekst zetten wij vier tips voor het aanvragen van een bedrijfslening op een rijtje.

1. Bepaal welke soort lening het beste is

Veel ondernemers maken gebruik van een zakelijke lening. Met behulp van deze financieringsvorm kun je namelijk een langlopende investering in jouw bedrijf financieren. Ondernemers gebruiken het geld bijvoorbeeld om te investeren in een nieuwe machine of in uitbreiding van hun bedrijf. Doordat een geldverstrekker het geld in één keer op jouw rekening stort, kun je er direct mee investeren.

Als je nog niet eerder zakelijk geld geleend hebt, denk je misschien dat een zakelijke lening de enige optie is. Dit is een misvatting, want je kunt ook voor bedrijfskrediet kiezen. Een geldverstrekker stort het geld dan niet op jouw zakelijke rekening, maar zet het voor je klaar op een rekening die zij speciaal voor jou openen. Het grote voordeel hiervan is dat je geld op kunt nemen wanneer je het nodig hebt. Heb je geld nodig om de aankoop van een bedrijfspand te financieren? Dan kun je een zakelijke hypotheek afsluiten.

2. Vergelijk aanbieders met elkaar

Weet je inmiddels welke vorm van zakelijk lenen het beste bij jouw bedrijf past? Dan wil je misschien niet langer wachten met afsluiten. Het is alleen niet verstandig om te hard van stapel te lopen. Er zit namelijk flink wat verschil tussen zakelijke leningen. Daarom is het verstandig eerst een vergelijking te maken voordat je een zakelijke financiering aanvraagt. Voor het vergelijken van zakelijke leningen kun je het beste een vergelijkingssite gebruiken. Op deze manier kost vergelijken je namelijk amper tijd en moeite.

3. Bereken hoeveel je per maand betaalt

Omdat je geld van een ander gebruikt wanneer je een lening voor je bedrijf afsluit, moet je het hele bedrag terugbetalen. Dit doe je door maandelijks een gedeelte van het geleende bedrag af te lossen. Naast de aflossing zelf betaal je ook rente over een zakelijke lening. Om te voorkomen dat je na het afsluiten van de lening voor verrassingen komt te staan, bereken je eerst hoeveel een zakelijke lening je per maand kost. Dit kun je zelf doen, maar je kunt een geldverstrekker ook een aanbod laten maken.

4. Vraag een zakelijke rekening online aan

Heb je de beste zakelijke lening gevonden? Vraag deze dan online aan. Dit kan makkelijk en snel via de website van een geldverstrekker. Je doorloopt simpelweg een aantal stappen, waarna een geldverstrekker zich over jouw aanvraag buigt. Wanneer zij jouw aanvraag goedkeuren, maken ze het geld over op jouw bedrijfsrekening of zetten ze het klaar op een speciale rekening. Hierdoor kun je er vrijwel direct gebruik van maken.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF