fbpx

4 redenen waarom wij WEL gelukkig worden van de zomertijd

Vannacht is de zomertijd weer ingegaan. Om 02:00 uur ging de klok één uur vooruit naar 03:00 uur. (Wij hebben een ezelsbruggetje voor je: in het VOORjaar gaat de klok een uur VOORuit.) Jammer genoeg betekende dit een uur minder lang slapen, maar wij zien eigenlijk vooral voordelen aan de zomertijd. Hier komen ze…

1. Het is goed voor onze gezondheid

In de winter duren de dagen een stuk korter en is er weinig zon waardoor we ons vaak somber en soms zelfs depressief voelen. Er wordt niet voor niets wel eens gesproken van een ‘winterdip’. De zomertijd bevordert dus indirect onze gezondheid omdat we door het krijgen van een flinke dosis vitamine D uit onze ‘winterdip’ komen.

2. Meer tijd in de buitenlucht

Met ingang van de zomertijd blijft het ‘s avonds langer licht en van (zon)licht krijgen we energie. Voor je gevoel duren de dagen dus langer en kun je meer activiteiten plannen. We bewegen ook meer in de zomer, we pakken in het voorjaar en de zomer sneller de benenwagen of de fiets.

3. Minder elektriciteitverbruik

De zomertijd werd in 1977 ingevoerd vanuit het oogpunt van energiebesparing. Klinkt logisch, we verbruiken ‘s avonds ook minder stroom omdat er pas later verlichting nodig is. Ook blijft de kachel vaker uit. Dat kunnen we wel gebruiken met die hoge energieprijzen!

4. Een boost voor het toerisme

Doordat het langer licht is, hebben we met z’n allen meer zin om er op uit te gaan. Vooral de horecagelegenheden hebben baat bij de zomertijd. Denk bijvoorbeeld aan de badplaatsen aan onze Noordzeekust. Het toerisme trekt weer aan en zo krijgt onze economie ook weer een boost.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF