fbpx

4 leuke dingen om te doen in de natuur van Curaçao

Curaçao, het is een droombestemming van velen. Hier kun je heerlijk genieten van het mooie weer en de omgeving. Wil of ga jij hier binnenkort naartoe en kan je wat inspiratie gebruiken? Met deze vier tips ontdek je wat voor leuke dingen je kunt doen in de natuur van Curaçao.

Puur natuur

De hoogste berg van Curaçao beklimmen mag je eigenlijk niet overslaan bij een bezoek aan dit eiland, maar weet waar je aan begint! Ten eerste moet je deze wandeling vroeg doen, omdat het anders echt te warm wordt. De uiterste starttijd verschilt per maand, maar vertrek in ieder geval voor 10.00 uur. Het Christoffelpark gaat om 6.00 uur ’s ochtends open en het is verstandig om dan meteen te starten. Goede wandelschoenen en meer dan voldoende water zijn een must. Het pad ligt vol met rotsblokken, dus je moet echt goed kijken waar je loopt en soms grote stappen maken. En bij de laatste 25 meter, om de top van de 372 meter hoge berg te bereiken, wordt het echt klim- en klauterwerk. Zeker niet voor iedereen geschikt dus, deze tocht. Maar als je er dan bent, is het uitzicht over het eiland het afzien meer dan waard. En bij helder weer kun je zelfs Bonaire zien liggen.

  • Wandelen in het nationale park Shete Boka

Shete boka is een natuurgebied aan de noordkust van het eiland; hier vind je Curaçao op z’n ruigst. Het is prachtig om de golven tegen de kalkstenen kliffen te zien slaan en er zijn verschillende wandelingen naar een van de zeven bokas, oftewel inhammen, uitgezet.

Cabaretier Jandino Asporaat, afkomstig van het eiland, opende recent zijn eigen natuurpark op Curaçao. Het park van 34 hectaren telt ruim 700 mangobomen en een unieke suikermolen. In het park worden verschillende activiteiten georganiseerd, een prachtige plek om te bezoeken!

Leuk autootje

Om te ontdekken wat Curaçao allemaal te bieden heeft, is het eigenlijk een must om in ieder geval een paar dagen een auto te huren. En jij doet dat natuurlijk graag op een hippe en stijlvolle manier! Voor 65 Amerikaanse dollar per dag rijd je in een kleurige Fiat 500 met open dak en ben je allrisk verzekerd. De auto wordt afgeleverd en weer opgehaald bij je accommodatie en de persoonlijke service van Chantal met tips voor het eiland krijg je er gratis bij. De minimale huurperiode is vier dagen.

auto huren curacao 4 leuke dingen om te doen in de natuur van CuraçaoWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF